Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohřešovaného radního zahlédli v Brně: V emailu psal o akutních zdravotních potížích

Pohřešovaný radní z Olomouce poslal 3 dny po zmizení email: Psal o akutních zdravotních potížích.
Pohřešovaný radní z Olomouce poslal 3 dny po zmizení email: Psal o akutních zdravotních potížích.  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
16. května 2018
11:32

Zmizení olomouckého radního se zamotává. Miroslav Petřík zmizel beze slova minulou neděli, pátrání ale příbuzní nahlásili až po pěti dnech. Z Petříkova emailu totiž tři dny po zmizení přišla zpráva, ve které hovořil o akutních zdravotních potížích. Podle nejnovějších zpráv policie byl navíc tou dobou vidět v Brně.

Miroslav Petřík, olomoucký radní a ředitel Technických služeb města, je stále pohřešovaný. Policie pátrání vyhlásila v pátek 11. května, rodina Petříka ale postrádala tou dobou už několik dní. "Pohřešovaný byl naposled spatřen v neděli 6. května. Z místa bydliště odešel neznámo kam a od té doby o sobě nepodal žádnou zprávu," uvedla v pátek policejní mluvčí Irena Urbánková.

Později se ale ukázalo, že z jeho telefonu přišla ještě ve středu zpráva. Podle serveru iDnes.cz poslal emailem omluvu ze středečního jednání kvůli "akutním zdravotním potížím". Nedá se ale ověřit, zda zprávu poslal skutečně Petřík.

Navíc měl používat po svém zmizení ještě dvě komunikační aplikace - v jedné byl přihlášen v pondělí 7. května, v druhé ještě o dva dny později. A podle nejnovějších poznatků policie, byl viděn v Brně.

"Na základě prověřených informací a poznatků byl poslední výskyt pohřešovaného zaznamenán ve středu 9. května kolem 07:15 hod na ulici Kobližné v Brně," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Kobližná je v centru Brna. Petřík měl v Brně na sobě kostkovanou bundu na zip s drobnými hnědobílými kostkami. Límec bundy je prošitý černou látkou z vnitřní strany. Pod bundou měl modré triko s bílým nápisem a znakem TOM TAILOR 1962 přes celou hruď.

Nikdo z Petříkova okolí nechápe, kam se poděl. Problémy - ať už profesní nebo osobní - podle nich neměl, nebo se o nich alespoň nikdy nezmínil. „Je to pro mě šok, nikdy bych nečekal, že se něco takového stane. Nevím o tom, že by měl nějaké problémy. Naopak, je to úspěšný pracovitý člověk s chutí do života,“ řekl iDnesu například provozní náměstek Technických služeb města Olomouce Jiří Fryc.

„Znám ho, myslím si, dobře, potkáváme se relativně často. Pořád doufám, že si zkrátka jen někam v uvozovkách vyrazil a řeší si nějaké své dilema, na což má každý právo. Občas se v životě dostanete do situací, že si sám se sebou potřebujete něco probrat. Může v tom být nemoc či cokoliv jiného. Ale neslyšel jsem, že by se mu něco podobného už dříve stalo. Nad ničím jiným jsem raději nepřemýšlel,“ uvedl krajský šéf ČSSD a první náměstek hejtmana Jiří Zemánek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání