Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Důchodce usmýkal psa za autem: Šokující závěr policie

Autor: red - 
12. května 2018
10:57

Případ 74letého Jána z Komárna, který na provaze za autem usmýkal svého psa Dumba, rozlítil statisíce lidí jak na Slovensku, tak u nás. Bylo na něj podáno trestní oznámení, ale přišel obrovský šok. Policie řekla, jak celou věc vidí! A to se lidem líbit nebude…

Policie uvedla, že se prý nestal trestný čin, šlo pouze o přestupek! Spolek Svoboda zvířat na důchodce podal trestní oznámení. Projednávání incidentu ovšem ztěžuje fakt, že muž tělo psa zakopal, a tak chybí zásadní důkaz! Podle informací, které přinesla TV Markíza, by mělo dojít k vyhrabání těla, aby mohla být provedena pitva. Případ byl postoupen Veterinární správě v Komárnu, která jediná může o pitvě rozhodovat.

Pes Dumbo svému páníčkovi utekl ze zahrady, když ho chytil, chtěl ho naložit do auta, kterým se ho vydal hledat, ale ani s pomocí kolemjdoucí ženy se jim těžkého psa do kufru nepodařilo dostat. Proto ho nenapadlo nic lepšího, než psa za auto uvázat a rozjet se. Podle svědků jel sice pomalu, pes rozjetému vozidlu však nestačil, a tak došlo k tragédii. Nebohý pejsek byl svým majitelem uvláčen k smrti.

Nepochopitelnému jednání se snažil zabránit kolem jedoucí Zsolt, který na Jána troubil, aby zastavil, ale podařilo se mu to příliš pozdě. Pes už byl mrtvý. Svědek byl z výjevu tak rozzuřený, že Jána několikrát udeřil. Tvrdí, že ho jen fackoval. Zdravotní stav důchodce fackám však neodpovídal. Po převozu do nemocnice mu byla zjištěna zlomená žebra…

„Momentálně jsou zabezpečovány podmínky pro vykonání pitvy, aby byla příčina smrti pokud možno přesně stanovena. Doufáme, že se už nenachází v pokročilém stadiu rozkladu,“ informoval Jozef Bíreš, ústřední ředitel Státní veterinární a potravinové správy.

Podle sousedů se muž o psa dobře staral. Je možné, že si v tu chvíli neuvědomil důsledky svého chování. Také spolek Svoboda zvířat připouští, že nemuselo jít o úmysl, trvá však na trestu.

„Určitě si myslíme, že by mělo dojít k potrestání tohoto činu a na druhé straně chceme ukázat veřejnosti, aby si všímala dění ve svém okolí, ale neřešila ji radikálním způsobem,“ řekla předsedkyně spolku.

 

defakto ( 12. května 2018 17:39 )

... ten pes asi věděl proč od dědka utekl , ani z očí mu nic dobrého nekouká! Dědek je bestie a za trýznivou smrt zvířete patří do basy !

akko ( 12. května 2018 16:24 )

Udelat tomu kretenovi to same...a policie bude radeji cihat na 30tce a kasirovat za "hrube prestupky"...

vlasta1 ( 12. května 2018 16:13 )

Pozor to bylo na Slovensku a tam nemusí mít ve znaku "Pomáhat a chránit!.

majojo ( 12. května 2018 14:56 )

A to se nikdo nepozastaví nad tím, že ten kretén chtěl nacpat psa do kufru auta? Tak se snad nevozej ani mrtvoly.

trhak ( 12. května 2018 13:35 )

Co dodat,toho dědka přivázat na provaz k autu a udělat to co on udělal. Zaslouží potrestat a to dost tvrdě. Je mi z takovejch lidí zle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání