Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ubil štěně, teď se dožaduje slušnosti: Pokousal mě tak, že jsem musel do nemocnice, tvrdí tyran

Umlátil čtyřměsíční štěně, prý na něj zaútočilo: Teď mu hrozí tři roky ve vězení!
Umlátil čtyřměsíční štěně, prý na něj zaútočilo: Teď mu hrozí tři roky ve vězení!  (Autor: Policie ČR)
Autor: ljš - 
20. března 2018
16:14

Pořídil si psa, na kterého nestačil, a nakonec ho ubil k smrti. Muž z Chebska se po vlně ostré kritiky, která se něj snesla hlavně v diskusích a na sociálních sítích, rozhodl o odporném činu promluvit.

Tělo štěňátka Dogyho bylo nalezeno v příkopu na Chebsku na konci minulého roku. Bývalá partnerka tyrana pojala podezření, že by se mohlo jednat právě o psa jejího expartnera a upozornila odchytovou stanici pro zvířata, která upozornila policii.

Majitel psa byl krátce nato zadržen a obviněn z týrání zvířete, za což mu hrozí tři roky vězení. Na internetu se pak rozpoutala bouře, kterou v posledních dnech ještě znásobil podobný případ z Prachatic. Muž se proto rozhodl popsat svou verzi příběhu.

Křížence huskyho a malamuta si prý pořídil jako dvouměsíční štěně a z počátku neměl s jeho výchovou žádné problémy. „Po nějaké době se mu zalíbilo schovávat pod linku či pod auta. Pokud jsem ho chtěl vytáhnout za obojek ven, tak začal řvát a tvrdě kousat,“ uvedl muž pro server iDnes.cz.

Útoky štěněte se prý stupňovaly. „Skončil jsem kvůli tomu i v nemocnici a pak chodil týden na převazy. Dnes, skoro čtyři měsíce poté, mám kloub na levé ruce stále bolestivý a hůře ovladatelný, týden po sundání obvazů se pro změnu zakousl do palce na pravé ruce a štěnice tam mám taky dodnes. Menší šrámy a prokousané kalhoty ani nepočítám,“ vykládal muž.

Dogyho chtěl údajně odevzdat do útulku, nakonec z toho ale sešlo. Prý místo toho plánoval začít od nového roku chodit na cvičák. Toho se ale štěně už nedočkalo, muž ho ubil den před Štědrým dnem. „Toho dne po mně vyjel od rána do zhruba 14. hodiny třikrát, když to bylo potřetí, tak mi ruply nervy. Zmlátil jsem ho, a on mi pak v autě přestal dýchat. Sice jsem se ho pokoušel křísit, poléval vodou, ale bylo pozdě. Nevěděl jsem co dál, a tak jsem ho odložil za Chebem u silnice,“ řekl.

Svého činu prý lituje, ale vadí mu údajné útoky na sociálních sítích. „Je mi samozřejmě líto, co se stalo a že jsem Dogyho neodvezl pryč dřív, ale zpět to už bohužel nevezmu. Chyba byla, že jsem si vybral psa, na kterého jsem neměl žádné zkušenosti. S policií normálně spolupracuji a trest, který přijde, přijmu. Pokud má ale někdo potřebu se k tomu vyjadřovat, tak prosím slušně a hlavně pravdivě,“ žádá.

Tři roky vězení za týraní zvířat hrozí i muži z Prachaticka, který takto bil štěně Marleyho: 

hejpockej ( 10. května 2018 06:37 )

chlap ktery dokaze ublizit zvireti nebo diteti, je nejen zbabelec a srab, ale hlavne magor. Tohle proste clovek s normalnim IQ neudela, je videt ze inteligence mu proste v mozku chybi. Pan bude mit jiste nanejvys zakladni vzdelani, ale spis to bude asi zvlastni skola. K cemu nam tyhle podprumerny smejdi na urovni neadrtalce jsou?

sigmae ( 20. března 2018 23:35 )

fuj, něco tak ubohýho a zbabělýho jako tenhleten krypl se hned tak nevidí

tobinek ( 20. března 2018 20:59 )

Ta zrůda lže, štěně nekousne ani v sebeobraně, maximálně se přikrčí . Mám sedmiměsíční štěně německého ovčáka a taky mě při hraní kouše, ale nikdy ne do krve a to má pořádnej stisk. Najednou se všichni omlouvají a svedou to na to nebohé zvíře

flora ( 20. března 2018 19:11 )

Další v řadě , kterému patří za týrání trest nejvyšší. Pod linku se před ním nebohý pes neschovával jen tak. Zvlášť když pak nechtěl vylézt. Bál se ho. Věřím tomu, že majitel psíka týral od samého začátku co si ho pořídil. A další, kteý by měl dostat tři roky je ten grázl z Děčína. Ten týraný pejsek přišel už o oko, takže trvalé následky má.

strejda777 ( 20. března 2018 18:55 )

Pes vycítí spoustu věcí....evidentně věděl, že "páníček" není hodný člověk. Pokud ten chlap měl se psem problém, měl ho odevzdat do útulku, protože prostě psovi nerozuměl. Pes nekouše jen tak, zvlášť známého člověka. Takže ho pes znal a pravděpodobně se jej bál a tak se bránil. Nic není jen tak, jedině, že by měl vzteklinu, kdy psi reagují nečekaně..... Ať ten chlap nebečí a psa si už nepořizuje, protože psi jej prostě nemusí.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání