Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Pákistánu začal soud s Terezou (21): Policie předložila důkazy, z čeho ji obviní?

Autor: dce - 
1. března 2018
12:01

V Pákistánu ve čtvrtek začal soud s Češkou, která byla 10. ledna zadržena na mezinárodním letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. Soud bude rozhodovat, zda se dopustila trestného činu. 

Soudu byly ve čtvrtek předloženy závěry vyšetřování, čímž jednání skončilo. Soudní líčení bude pokračovat v následujících dnech, pravděpodobně v sobotu 3. března čtením obvinění.

U soudu byla přítomná zástupkyně českého velvyslance. Zadržená Češka je podle Valentové relativně v pořádku. Nadále zůstává ve vězení v Láhauru, na cele je momentálně s jednou ženou. "Hygienické podmínky jsou podle zadržené vyhovující," uvedla mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová.

Pákistánští celníci Češku zadrželi údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na spoj do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech, odkud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle české diplomacie zpravidla neuplatňuje vůči cizincům.

Video  Zoufalá pašeračka Tereza (21) u soudu: Poslala dojemný vzkaz rodičům  - Daily Pakistan
Video se připravuje ...

Voda ( 2. března 2018 08:06 )

 Babka s matkou si asi mysleli,že se jejich šlapka jezdila modlit do Pakistánu,jak to,že jim nebylo divné,kde vzala na luxus.Teď má pravý luxus.

jasnovidec01 ( 1. března 2018 22:27 )

krista2018: polévá tě taky horko z toho kolik lidí mohlo zdechnout kvůli té krávě???co kdyby to byl taky někdo z tvé rodiny???ať si frajle odpyká pěkně tvrdej tres a hodně dlouho a to v Pákistánu ,nikoli tady v našich hotelích.

krista2018 ( 1. března 2018 21:06 )

OK, já ale psala o trestu smrti ne o beztrestnosti

flora ( 1. března 2018 20:07 )

Jaké kdyby? Co tady citově vydíráš ? Kdyby nepašovala herák, nečekal by ji v sobotu soud. Kdyby nechtěla žít bezpracně na vysoké noze, nepašovala by herák. Nějaké kdyby paragrafy neznají. Na mramotrové sošky soudce asi neuvěří a těch 8-10let dostane.

krista2018 ( 1. března 2018 19:46 )

díky za podporu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání