Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jirka zemřel v thajském vodopádu: Tragédie kopíruje smrt reprezentanta Dubovského

Autor: dce, Veronika Kynclová - 
24. února 2018
05:01

Touha po lepší fotce ho stála život. Čech Jiří B. (†32) zbytečně riskoval a ignoroval zákaz vstupu k prudkému a kluzkému srázu u vodopádu na thajském ostrově Ko Samui. Podobný osud stihl před 18 lety i známého fotbalového reprezentanta Petera Dubovského.

K vodopádu Bang Khun Sri se Jiří vypravil se skupinkou osmi lidí. U krásného přírodního úkazu se chtěl vyfotit a nedbal cedulí se zákazem vstupu. Server Thailandtip.info uvedl, že kvůli lepšímu záběru si Jiří B. dokonce ještě o kousek popošel, jenže v tu chvíli ztratil balanc a přišel osudný pád. Naznak, do mělké vody na kameny!

„Slezli jsme k němu dolů a to ještě žil. Asi patnáct minut jsme se ho pokoušeli resuscitovat, ale bohužel...,“ citují thajské servery 30letou Romanu. Přivolaní záchranáři pak Čechovo tělo vyzvedli až po dlouhých pěti hodinách, jednak jim dlouho trvala cesta, pak ještě museli zkonstruovat improvizovanou lanovku... Tělo rodáka z České Lípy pak převezli do nemocnice Samui, kde bude provedena pitva.

Pád z vodopádu na Ko Samui se stal osudným i fotbalistovi Peteru Dubovskému (†28), jedinému Čechoslovákovi, jehož kdy angažoval slovutný Real Madrid. V červnu 2000 odjel slovenský kanonýr s přítelkyní, bratrem a jeho družkou na dovolenou do Thajska.

Coby náruživý fotograf se i on u vodopádu Namuang natahoval po lepším záběru, jenže i jemu uklouzla noha a zabil při pádu z dvacetimetrové výšky! Jeho bratr s ním po pádu ještě komunikoval a ptal se ho, zda ho něco nebolí. Podle serveru Čas.sk Peter tvrdil, že ho bolí nohy.

Jeho poslední slova byla: „Bráško, vem mě domů.“ Odborná pomoc přijela až za dlouho, první pomoc dávali Peterovi turisté. Po třech hodinách ho konečně dopravili do nemocnice, ale tam neměli potřebné vybavení a nedokázali mladému fotbalistovi zachránit život. Na převoz do jiného lékařského zařízení už bylo pozdě...

Marianhossa ( 25. února 2018 04:43 )

Tvymu fotrovi zase patří,co si na.sukal za idiot.skyho zmr.da

villon ( 24. února 2018 21:36 )

Vim co vim: Dělat zakázaný a fotit se přibtom je hlavní rys machírků. A když machírek zkape, tak je prostě domachrováno.

LidaB ( 24. února 2018 19:55 )

nikdo z vas u teho nebyl dejte mu svatej pokoj udelate lip nez se zabejvat takovejma srackama co si noviny skresli podle sebe

LidaB ( 24. února 2018 19:52 )

magore

papouskova ( 24. února 2018 19:50 )

Přesně tak, to co říká jardavozembouch. Nechápu co to má smysl chlubit se tím,kam až si troufnu vlézt. A svatá pravda .- chudáci záchranáři - riskovat život, kvůli NEZODPOVĚNÝM lidem. Navíc byly tam zákazové cedule. Takovým lidem patří nechat uhradit do poslední koruny záchranou akci, byť to odnese pozůstalá rodina. Prostě lidská blbost nezná hranice...bohužel

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání