Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

25 let se bude mýt splaškami: Budoucnost pašeračky Terezy vidí pákistánský advokát bledě

Autor: Alexandra Vetkovská - 
20. ledna 2018
05:00

Jaká je budoucnost Terezy H. (21) z Uherského Hradiště, kterou na mezinárodním letišti v Láhauru chytli při pašování 9 kil heroinu? Její situaci nevidí pákistánský advokát příliš růžově.

„Nebude to mít lehké. Zločiny spojené s drogami jsou v Pákistánu a okolních zemích jedny z nejhůře posuzovaných,“ zdůraznil právník, který si nepřál být jmenován. Zároveň upřesnil informace o možném trestu. „Trest smrti se tady za tyto delikty neukládá. Odhaduji ale, že ji odsoudí k 25 letům vězení,“ upřesnil. Ani to ale pro Terezu není výhra. 

„Na jeden záchod je tu třeba dvacet lidí a nikdo tam neuklízí. Nemůžete si být rovněž jistí, že voda, kterou se myjete, neprošla záchodem,“ popsal Blesku otřesné podmínky v tamní base. Jakmile Terezu přestěhují do věznice, bude ji moci rodina navštěvovat.

„O návštěvy se ale musí zažádat a trvá hodně dlouho, než povolení vydají. Ambasáda má samozřejmě jiná práva a vyřídí si to snad dříve,“ míní právník. Obává se, že Češku brzy přepadnou psychické problémy: „Pro Evropany je to tu zvlášť hrozné, Pákistánci jsou na těžké podmínky zvyklí.“

Tereza navíc bude potřebovat pákistánského advokáta. V tomto ohledu je pro ni ale určitou výhodou fakt, že ji s drogou zadrželi celníci v Pákistánu, a ne až ve Spojených arabských emirátech, kam s ní mířila. Za obhájce zde zaplatí zhruba tolik jako v Česku. V Emirátech by prý měla luxusní kriminál, ale honorář pro advokáta by se rovnal zhruba ceně rodinného domu.

Video  Drsný výslech Terezy (21), která pašovala 9 kilo heroinu: Ježiš, on mě zabije, naříkala blondýnka  - youtube.com
Video se připravuje ...

Exšéf rozvědky Andor Šándor: Nemuslimka a blondýnka? To bude mít ve vězení těžké

Co Češku čeká, pokud skončí v pákistánském vězení? „Mohu garantovat, že to není procházka růžovou zahradou. Je to jiný civilizační okruh. Navíc ona tam ve vězení bude nemuslimka, a navíc blondýna. Příjemné to nebude,“ varuje bezpečnostní expert Andor Šándor.

 

Video  Simona H. o zadržené Tereze: Je v klidu a čeká na pomoc! Od koho?  - Petr Macek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

sama05 ( 21. ledna 2018 04:55 )

sama05:pro Tebe mislivce..zastavil jsi me svym prispevkem,kazde Tve slovo je pravda a ja se vsim co jsi napsal souhlasim..snazila jsem se ji hajit, vymyslela jsem ruzne varianty a polehcujici okolnosti/ktere ve skutecnosti ani nejsou/,ktere by ji mohly ulehcit tu hruzu,kterou spachala a jeste vetsi hruzu,ktera ji ceka.Ne,neznam ani ji ani jeji rodinu,proste tak z lidskeho hlediska je mi lito,ze si mlada holka dokazala tak totalne znicit svuj zivot..denne se objevuji nova fakta a ja uz citim,ze vice delat nemuzu.Ja diky Tobe co jsi tady napsal,jsem se uz musela vzpamatovat a uvedomit si,ze ...this is life.

sama05 ( 21. ledna 2018 04:53 )

pro Tebe mislivce..zastavil jsi me svym prispevkem,kazde Tve slovo je pravda a ja se vsim co jsi napsal souhlasim..snazila jsem se ji hajit, vymyslela jsem ruzne varianty a polehcujici okolnosti/ktere ve skutecnosti ani nejsou/,ktere by ji mohly ulehcit tu hruzu,kterou spachala a jeste vetsi hruzu,ktera ji ceka.Ne,neznam ani ji ani jeji rodinu,proste tak z lidskeho hlediska je mi lito,ze si mlada holka dokazala tak totalne znicit svuj zivot..denne se objevuji nova fakta a ja uz citim,ze vice delat nemuzu.Ja diky Tobe co jsi tady napsal,jsem se uz musela vzpamatovat a uvedomit si,ze ...this is life.

Jindich Dvok ( 21. ledna 2018 04:22 )

Přestaňte už otravovat s tou šlápotou. Ale ty podmínky v pákistánském lágru jí přeju, protože vězni tam opravdu nejsou na dovolené, ale za trest. Fešácký kriminál ještě nikoho nenapravil a nevychoval.

goldfly ( 21. ledna 2018 01:22 )

splaškami?? splašky jsou bohužel Vaše čeština, pání "novináři"

strfnadice ( 20. ledna 2018 22:00 )

at tam třeba shnije,dobře jí tak a ještě bych tam za ní poslala tu její kamarádku,no to jsou blbky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání