Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dahlgren řekl rodičům, že se chce zabít, tvrdí vrahův advokát: Sebevraždu řeší i GIBS

Autor: dce, ČTK - 
12. ledna 2018
16:48

Sebevražda odsouzeného vraha Kevina Dahlgrena (†25) nebyla náhlým popudem mysli. Aspoň to naznačuje Američanův právník Richard Špíšek. Pětadvacetiletý muž se včera oběsil údajně na prostěradle ve své cele ve valdické věznici. Věc kromě samotné věznice vyšetřuje už i Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Kevin Dahlgren spáchal sebevraždu ve čtvrtek v podvečer ve vězeňské cele ve Valdicích. Podle informací Práva se oběsil na prostěradle. Při prvotním ohledání těla bylo předběžně vyloučeno cizí zavinění. Pro zjištění přesné příčiny smrti byla nařízena soudní pitva. Policisté v případu zahájili úkony trestního řízení,“ řekla mluvčí krajské policie Lenka Burýšková.

Server iRozhlas.cz přišel v rozhovoru s Dahlgrenovým advokátem Richardem Špíškem s tím, že mladík nad sebevraždou uvažoval již delší dobu. „Měl jsem takové signály, zejména od rodičů klienta. Písemně jsem na to upozorňoval jak věznici Valdice, tak Generální ředitelství vězeňské služby,“ prohlásil obhájce.

Rodičům to prý Dahlgren sdělil po telefonu. Říkal jim, že se to chystá udělat, alespoň tak mi to tlumočili.“ Špíšek uvedl, že vedení věznice na jeho dopis odpovědělo zvýšenými kontrolami jeho cely.

Podle FTV Prima po sobě Dahlgren měl zanechat dopis na rozloučenou, který je psán v angličtině. O sebevraždu se měl podle televize pokusit už čtyřikrát.

„Případ vyšetřují GIBS, policie a vnitřní orgány vězeňské služby,“ řekla mluvčí valdické věznice Eva Francová. „Probíhá vyšetřování a není stanoveno, že by došlo k pochybení. Je proto předčasné to komentovat či přijímat opatření v tom smyslu.“

kristinn ( 13. ledna 2018 17:52 )

škoda, že si tú slučku nehodil pred tými vraždami!A nech si ho len odvezú, až vo Vašej peknej zemi nemá "domov můj".Ani posmrtný...

kdoasi ( 13. ledna 2018 07:59 )

Nezpackal život jen sobě, ale i pozůstalým po obětech. Jeho narcismus a agresivitu odskákali nevinní lidé, tak proč lituješ vraha?

draco17 ( 13. ledna 2018 06:48 )

litovat masového vraha může jen lidský odpad,tebe měli po porodu hodit do koše...hovado!!!!

majojo ( 13. ledna 2018 00:19 )

Ten nevinnej mladej ksichtejček zabil čtyři lidi a to dost brutálně. To si uvědom, než začneš slintat.

villon ( 12. ledna 2018 20:54 )

Kdybych byl někomu na obtíž, tak se odstěhuju do hotelu a nevyvraždím celou rodinu. Max. Bych jim propíchal gumy na auťáku nebo naříznul přívod k pračce...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání