Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Úsměv a monokl! Podezřelého z masakru v Gottově Doubici přivedli k soudu

Autor: ljš - 
26. září 2017
12:30

Přiznal se k vraždě čtrnáctileté a brutálnímu napadení šestnáctileté dívky! V úterý pětatřicetiletého Martina Ch. přivedla eskorta k soudu. Na pravém oku měl monokl, působil klidně a při rozhovoru s právníkem se dokonce usmíval.

Martinovi Ch. hrozí za hrůzné činy, kterých se podle policie dopustil na dvou dívkách, až doživotní trest. Na chodbě soudu, kde čekal na zahájení jednání o vazbě, se ale zdálo, že ho nic netrápí. Působil klidně a při rozhovoru s obhájcem se smál.

Do soudní budovy ho přivezli v hnědém mundúru a s pouty na rukou. Na pravém oku měl výraznou podlitinu. Zda ji utržil při zápase se svými oběťmi nebo se například pral s policisty během zadržení, není zatím jasné. 

Vazební jednání trvalo více než tři hodiny, soud však na jeho konci poslal Martina Ch. podle očekávání do vazby. "Vazba byla navrhovaná jako vazba útěková a jako vazba předstižná, soud mému návrhu vyhověl a z těchto důvodů vzal obviněného do vazby. Pan obviněný vypovídal k věci poměrně obsáhle," uvedl státní zástupce Lukáš Otipka. K vazbě předstižné se přistupuje v případě, že by mohl dotyčný opakovat trestnou činnost, z níž je obviněn.

Muž je stíhaný za vraždu spáchanou s rozmyslem. Policie ani státní zástupce nechtějí s ohledem na počátek vyšetřování a věk obětí uvádět další informace.

Obviněný podle svého advokáta Zdeňka Pánka činu lituje, vraždit prý nechtěl. "Projevil se dnes tak, že nechtěl někoho zavraždit, ani svým jednáním nepředpokládal, že by mohl někoho zbavit života," řekl Pánek. Motiv, proč se tragédie stala, je nejasný, podle Pánka ale obviněný potvrdil, že nešlo o sexuální motiv.

Kriminalisté případ vyšetřují od nedělního rána, kdy byla nalezena vážně zraněná šestnáctiletá dívka. Té se podařilo z chatky Martina Ch. uprchnout. Její o dva roky mladší kamarádka bohužel takové štěstí neměla. Policisté ji podle televize Prima našli svázanou ve sklepě bez známek života.

Různé dívky k bývalému novináři, který v současnosti vlastnil internetový obchod s motivačními knihami, jezdily kvůli koním, které vlastnil. Často jim je půjčoval a jezdil s nimi na vyjížďky. Podle obhájce znal přeživší dívku dlouho, zavražděnou však krátce.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání