Sarah tentokráte k soudu nepřišla v šedém, ale černém. Po celou dobu si před objektivy novinářů kryla obličej, byť o slávu vždy usilovala.

Soud vyslechl znalce z oboru lékařství Marka Dokoupila. „Poškozená utrpěla tříštivou zlomeninu horní čelisti a tržnou ránu. Poranění svědčí o působení většího násilí,“ řekl znalec Dokoupil. 

Na svoji obhajobu nechala Sarah předvolat dva kamarády. Jejich domněnky a rozpory soud lehce vyváděly z míry. Navíc se v soudní síni chovali svědci nevhodně a předsedkyně senátu je opakovaně usměrňovala.

Drsná sprcha

Slzy se leskly v očích modelky při závěrečné řeči státního zástupce Víta Legerského. Ten totiž pro modelku požaduje vězení. „Můžeme mluvit o velkém štěstí, že poškozená nepřišla o oko. Proti obžalované navíc svědčí její zkušenost z roku 2014, kdy se dopustila prakticky totožného jednání. Proto soudu navrhuji, aby obžalované ukládal úhrnný trest při spodní hranici trestní sazby s výkonem ve věznici s ostrahou,“ navrhl Legerský.

Dostane peníze

Státní zástupce i obhájkyně obžalované se shodli, že požadavek poškozené na půlmilionové odškodnění je přepjatý. „Námi akceptovatelná částka je 195 tisíc korun. Obžalovaná se snaží a bude snažit ze všech sil nahradit škodu. Použití trestní sazby, ve které se nachází, je nepřiměřeně přísné. Sama uvažuje, že přestane požívat alkohol, že se snad podrobí ambulantnímu léčení. Domnívám se, že ji není nutné na dlouhé roky zavírat do věznice,“ uvedla ve své závěrečné řeči obhájkyně Sarah. Rozsudek padne za 14 dní.

Fotogalerie
6 fotografií