Drama se odehrálo letos v dubnu v Ring baru v městské čtvrti Slovany. Mário sem osudný večer přišel už opilý. „Pohádal se tady s hostem. Když ho z lokálu vyhodili, odešel na ubytovnu, kde bydlel. Tady se rozhodl, že muže, s kterým se dostal do sporu, zabije. Vzal 28 cm dlouhý nůž s čepelí, která měla 15 cm. Po zhruba půl hodině se vrátil zpět do baru,“ řekla státní zástupkyně Věra Brázdová.

Kvůli »opici« si nic nepamatuje

„Tady pak nožem několikrát bodl Oldřicha S. (40). Rány směřovaly na hrudník a břicho, kde jsou životně důležité orgány, a také na tříslo a do stehna,“ dodala Brázdová.

Útočníka zadrželi až do příjezdu policie štamgasti a pobodaného Oldřicha S. odvezla sanitka záchranky do nemocnice. „V Česku jsem už 13 let. Pracuji jako jeřábník. Oldřicha znám asi půl roku, v lokálu jsme se spolu častokrát bavili. Ještě před tím, než jsem přišel do Ring baru, byl jsem ještě ve dvou lokálech. Takže jsem byl už dost opilý,“ začal líčit osudný den Mário Š.

Po útoku mu policisté naměřili 2,9 promile alkoholu v dechu. „Myslel jsem si, že mě Oldřich S. praštil pěstí do hlavy. Bolelo mi ucho. Až později jsem se ze spisu dozvěděl, že mi dal tzv. hlavičku. Když mi pak vyhodili s baru, šel jsem na ubytovnu. Vypil jsem pivo. Ale měl jsem žízeň, tak jsem se do lokálu vrátil,“ líčil Mário u soudu a pokračoval: „Hned u baru jsem si objednal pivo. Moc si toho nepamatuji. Vybavuje se mi to, že jsem ho jednou bodl do levé části břicha. Že bych ho opakovaně bodal, to si nepamatuji.“

Z útoku měli legraci

Pokus vraždy natočila bezpečnostní kamera. Ještě před tím, než záznam policisté zabavili, si ho v lokálu pro zábavu pouštěli. „Udělali si z toho senzaci,“ uvedla ve výpovědi servírka. Ta také volala na tísňovou linku záchranky o pomoc.

„Sprostě nadával servírce. Mně polil bundu pivem a také rozbil v lokálu sklenici,“ vypovídal u soudu pobodaný Oldřich a dodával: „Měl jsem asi pět ran nožem v těle. Byl jsem tři dni v nemocnici. Už jsem na tom dobře. Nemám žádné následky, už jsem se s tím srovnal.“

Tomu se Mário Š. přímo v soudní síni za vše omluvil. I tak mu ale za nedokonanou vraždu hrozí trest 12 až 20 let vězení.

Fotogalerie
4 fotografie