Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Marii (25) chtějí zlikvidovat jako nepohodlného svědka, bojí se rodiče pohřešované ženy

7. listopadu 2017
12:46

Zoufalí rodiče pohřešované Rusky Marii Model (25), která zmizela před dvěma lety, se opět obrátili na Blesk.cz. Bojí se, že je jejich dcera v ohrožení a česká policie nedělá vše, aby jim ji pomohla nalézt. Poslední stopy po jejich dítěti totiž vedou do Prahy a Kladna.

Ruska Maria Modelova žila se svým manželem Viktorem v Černé Hoře. Pak oba zmizeli neznámo kam a žena po sobě rodičům zanechala vzkaz na kousku papíru. „Miluji vás, promiňte,“ stálo na něm. Od té doby ji neviděli. V roce 2015 byl manžel zadržen v Praze, když přišel nahlásit ztrátu dokladů. Po výslechu byl ale propuštěn.

Znovu byli předvolání k výslechu loni. „Oba jsme odděleně vyslechli, vypadali jako normální mladí lidé a řekli nám nezávisle na sobě, že v Česku chtějí zůstat a pracovat,“ informoval policie. Loni byla v Kladně zadrženě i Maria. Neměla pas ani vízum. Byla vyslechnuta, vyfotografována, ale i když neměla doklady, byla propuštěna. Ztrápení rodiče nechápou proč. „O místu jejich pobytu česká policie ze zákona informovat nemusí,“ říká policie.

Existují obavy a teorie o tom, že se manžel možná zapletl do obchodu s drogami, což naznačovaly e-maily, které byly nalezeny. Ruská federace už po Marii podle rodičů opět pátrá. Rodiče Rusky si myslí, že Marie mohla být svědkem kriminální činnosti. A právě ten, kdo ji spáchal, po ní může jít. Je v programu na ochranu svědků? To by vysvětlovalo, proč se po ní slehla země.  

Pochopte prosím, naše zoufalství a nevýslovně utrpení. Pokud snad ještě žívá je, jak se snažíme věřit, máme za to, že právě teď jí hrozí ještě vetší nebezpečí, než ve kterém se možná nacházela dosud – kvůli tomu, aby za sebou někdo zametl stopy a zbavil se nepohodlného svědka. Kdo by to mohl být, se prozatím jen domýšlíme,“ napsali rodiče.

Pokud byste měli o Marii nějaké informace, napište nám na tip@blesk.cz 

Pohřešovaná je i Slovenka. 

lunatic ( 7. listopadu 2017 15:56 )

Já jen prostě nechápu proč nejsou zástupci Ruské federace,kteří po obou mladých lidech pátrají neodkladně informováni,že paní Marie,ač nemá pas ani vízum řádně pracuje na území ČR - jednoznačně to vyplývá z jejího vyjádření v článku;je i pravděpodobné,pokud má dnes na rozpisu noční,že se zástupcům Ruské federace s ní podaří u píchaček navázat kontakt ... anebo pak budou muset počkat až na přestávku,protože práce není holubník

blackcatmilly ( 7. listopadu 2017 15:09 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání