Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Za znásilnění tří dětí a pokus o vraždu jednoho z nich dostal 20 let: V Olomouci pokračuje soud

Nagy dostal 20 let.
Nagy dostal 20 let.  (Autor: Koláž Blesk.cz)
Autor: ČTK - 
26. září 2017
06:36

Před olomouckým vrchním soudem dnes stane pětačtyřicetiletý René Nagy z Třince, který čelí obžalobě z loňského znásilnění tří dětí a pokusu o vraždu jednoho z nich. Ostravský krajský soud mu uložil výjimečný trest 20 let vězení, muž se proti rozsudku odvolal. Všechny případy se odehrály loni v Třinci na Frýdecko-Místecku. Muž se k sexuálním útokům přiznal. Odmítl ale, že by se svou poslední oběť, šestiletou dívku, pokusil zavraždit.

Všechny případy se staly loni od července do září. Dva chlapce a dívku ve věku od šesti do deseti let Nagy vylákal pod různými záminkami do odlehlých míst třineckého lesoparku. Tam je svlékl a osahával. Chlapci se po nějaké době vysmekli a z místa utekli. Šestiletá dívka křičela o pomoc, podle obžaloby se muž dívenku pokusil zabít. Strhl ji na zem a opakovaně škrtil tričkem, až upadla do bezvědomí.

 

Policisté Nagyho dopadli krátce poté, co byla dívenka v lesoparku náhodným kolemjdoucím nalezena polonahá. Ztratila se při vycházce, což ohlásili její příbuzní. O pár hodin později policisté zadrželi i podezřelého muže. Při vyšetřování vyšlo najevo, že útoků na děti má na svědomí více.

V minulosti už byl Nagy za podobný zločin odsouzen. Po propuštění se ale nenechal ambulantně léčit. I proto soud nařídil, že po odpykání trestu musí Nagy do ústavu a znova se léčit.

pepen ( 26. září 2017 10:49 )

Uříznout penis a zabít...nic víc si nezaslouží!!!!!!

mixer ( 26. září 2017 09:27 )

souhlas,je to hnus Měl už dřív být kastrován.Jak si může odsouzenec dovolit nenechat se léčit,je li nařízeno rozsudkem soudu?

mixer ( 26. září 2017 09:24 )

Byl už za to souzen dříve,soud uložil léčbu,on se nenchal...Kdo to sledoval?Nikdo,že.Takže znova útočil!A zas jenom pár roků dostal a zas uložená léčba.Jděte kamsi.Naše justice je opravdu vynikající.Nač takovou zrůdu budeme živit v kriminále,ať si to odpracuje.Proč není nařízena kastrace?

kapturek ( 26. září 2017 09:06 )

to mas sice pravdu ale tady co pisou v clanku neni az tak pravda, ono se to stalo trosku jinak takze to az tak celkem vina toho ditete nebyla

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání