Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čecha chtěli zabásnout u Popradu kvůli pašování tabáku, našli u něj však 6000 nábojů

Slovenská policie zadržela Čecha s 6000 náboji.
Slovenská policie zadržela Čecha s 6000 náboji.  (Autor: Reprofoto TV Markíza)
Autor: ČTK - 
13. září 2017
21:06

Zásah strážců zákona na výpadovce u východoslovenského Popradu vedl namísto zabavení pašovaného tabáku k odhalení několika tisíc nábojů v autě s českou poznávací značkou, uvedla dnes slovenská televize Markíza. K vlastnictví více než 6000 nábojů se podle ní přiznal čtyřiatřicetiletý český občan.

Ten však nevlastní zbrojní průkaz, a tak policie vyšetřuje případ jako nezákonné obchodování se zbraněmi. Spolu se zmíněným českým občanem skončili v policejní cele další čtyři muži. Policie také zabavila tři auta s českými poznávacími značkami.

Jedním z nich byl i luxusní vůz Mercedes, který byl původním terčem zásahu finanční správy. Zatím není známo, co vše ve voze při více než čtyřhodinové důkladné prohlídce policisté našli. V mercedesu cestovali občané Německa a Nizozemska, oba s přechodným bydlištěm v Brně.

Zadržený Čech prý tvrdil, že je nezná, ale jeho adresa se podle zdroje Markízy shoduje s adresou přechodného pobytu minimálně jednoho ze zadržených cizinců. Policie zatím nikoho oficiálně neobvinila.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání