Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nehody blokují D1: Jeden člověk zemřel, tvoří se dlouhé kolony

Autor: ČTK - 
15. srpna 2017
12:23

Provoz na dálnici D1 ve směru na Prahu v úterý nejprve výrazně zkomplikovala nehoda šesti osobních aut na 149. kilometru v opravovaném úseku mezi Lhotkou a Velkým Meziříčím. Podle záchranářů byli čtyři lidé zraněni. O hodinu a půl později pak ve stejném zúžení došlo ke smrtelné nehodě osobního auta a kamionu. 

Oznámení o nehodě přijali policisté krátce před 09:00. "Nehoda se stala v pravém jízdním pruhu. Levým pruhem projíždějí jen osobní vozy, nákladní auta stojí v koloně," uvedla mluvčí Dana Čírtková. Příčinu nehody vyšetřují policisté.

"Při nehodě byli zraněni čtyři lidé," řekl náměstek ředitelky krajských záchranářů Petr Novotný. Upřesnil tak původní informaci policie, která hovořila o třech zraněných. Jeden člověk byl se středně těžkým zraněním letecky dopraven do jihlavské nemocnice. Další tři lehce zranění byli převezeni do nemocnice v Třebíči.

O hodinu a půl později došlo na D1 k další nehodě. Nehoda se stala mezi exity 153 Lhotka a 162 Velká Bíteš. "Osobní auto z dosud nezjištěných příčin narazilo zezadu do kamionu," řekla mluvčí. V osobním autě, které zůstalo zaklíněno pod nákladním vozem, zemřel padesátletý řidič ze Slovenska, který cestoval sám. Dechová zkouška u šoféra nákladního vozu, který zůstal nezraněn, byla negativní.

lynx ( 15. srpna 2017 15:41 )

Njn. Když oni to ti kluci ze Slovenska u nás tak rádi sviští. Doma mají utrum, tam jezdí čtyřicítkou, bo by se nedoplatili a tak řádí u nás. Tady to spíš vypadá, že šohaj řešil něco "neodkladného" v telefonu a nedořešil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání