Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kauza Kuřim po 10 letech: Barbora Škrlová má v sobě šest chlapečků

Autor: Lucie Šulcová - 
8. května 2017
05:00

Před 10 lety bylo zcela náhodou odhaleno šokující týrání dvou chlapců Jakuba a Ondřeje (tehdy 8 a 10). Jednou z ústředních postav tzv. kauzy Kuřim byla Barbora Škrlová (43), která mátla Česko jako třináctiletá Anička a později stejně starý Adam. Za podílení se na mučení bratrů dostala pět let. Ona sama však byla obětí brutálního psychického i fyzického teroru. Nyní žije pod jinou identitou a na tajném místě. Předseda Spolku Šalamoun John Bok (71) Blesku odhalil detaily z jejího nového života a také temné pozadí celého případu, jehož se podle něj stala obětí.

Kde Barbora nyní žije a kdo se o ni stará?

Bára Škrlová byla na náš popud za souhlasu soudu přejmenována, aby nebyla pronásledovaná. Je v péči dvou skvělých žen. Obě jsou psycholožky, přičemž jedna z nich ji dokonce měla na starost ve věznici ve Světlé nad Sázavou. Ta paní už toho pak měla plné zuby, tak se zase vrátila do civilu. Jedna z těchto dam ji dostala do péče soudně, ta druhá jí pomáhá, takže Bára nyní žije mezi dvěma městy, už není úplně v Brně. Vymyslelo se jiné místo, které nikdo nezná.

Video  10 let od kauzy Kuřim: Matka tyranka, Šklová jako Anička a mučení dětí pod vlivem sekty  - David Vaníček, archiv Blesku, ČTK
Video se připravuje ...

A tu novou identitu ona přijala, nebo si dál říká Bára?

Ne, ona ji nevnímá, tu má jenom formálně. Jí můžete říkat jakkoli, protože ona má v sobě teď pět nebo šest malých kluků s různými jmény ve věku přibližně od šesti do 14 let, mezi kterými „přepíná“. Jinak je ve stavu totální nekomunikativnosti. Opravdu máme potvrzeno od řady odborníků, že trpí psychickou nemocí. Přitom byla nadaná klavíristka a skládala úžasné skladby.

Teď už se hudbě nevěnuje?

Ne, teď si hraje s hračkami a kreslí takové morbidní obrázky. Někdy si třeba cucá i palec.

Pracovat tedy nemůže…

Ona není schopná se o sebe starat, natož intenzivně pracovat třeba jen hodinu, proto jsme usilovali o to, aby dostala invalidní důchod třetího stupně, což se podařilo. Bára je nyní zbavená právních úkonů, ty jsou převedeny na tu paní magistru, která za to dostává příspěvek. Od té ženy je to ale i tak velká oběť.

mirkazam ( 16. května 2017 12:47 )

Je hodně těžce nemocných a potřebných lidí kteří musí bojovat o invalidní důchod,tahají je po všech možných komisích,a dostat důchod 3 stupně je pro některé nedostupný....a tady ta vyžraná mrcha,která dělá ze sebe blbce,dvě pečovatelky k dispozici, servis...tak to je neuvěřitelné !!! a podle Boka má v sobě 6 chlapečků,a on je zřejmě ten sedmý...Když tam kluky mučila,tak kolik těch identit asi měla ???Pane, nedělejte s lidí blbce,a věnujte se užitečnějším věcem....

eremita ( 8. května 2017 22:50 )

Kdy se geniální oboupohlavní jedinec proměnil ve státem podporovaného, ošetřovaného, vydržovaného debila se suitou osobních dobře placených pečovatelů? Starý Škrla se snad nikdy nenalezl,resp. ani nebyla vůle ho vypátrat, a "spravedlivý soudce" Bok by se uplatnil nejlíp zas na veřejných WC. Čistit záchodky mu sedlo líp než vynášení nesmyslných soudů...

Hajdy567 ( 8. května 2017 20:41 )

Zajímavé a co nato pan Patočka socdemak v sektě spolu s otcem Škrlou a dnes je mladý Soc.dem.a vydává časopis Referendum spolu s Úhlovou Šabatove' dcerou ,nikdy se nic nevyšetřilo a hlavně , že jim Patočka dělá reklamu socdemakum a má řeči a měl by sedět ,až by zčernal měl prsty v kauze Kuřim ostuda!!!

mixer ( 8. května 2017 20:04 )

"Spletla".Ještě ke všemu ŽENA 33 let a chlapec 13 let je snad trochu rozdíl,ne

jiznicechy ( 8. května 2017 16:50 )

Vždyť to také je Pražská kavárna. Havlovo kámoš, dělal šéfa jeho ochrance

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání