Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Temná minulost Slovenky, která spálila korán: Znásilnili ji prý Romové!

Autor: lm - 
20. února 2017
10:24

Mladá žena ze slovenského Ružomberka šokovala veřejnost svým videem, na kterém pomočila a zapálila korán. Slovenská policie 24letou Sheilu S. zatkla a obvinila z extremismu. Její matka už požádala prezidenta o milost, dcera prý měla těžké dětství...

Sheila S. (24) na sociální síti šířila nahrávku, jak roztrhala, pomočila a podpálila výtisk koránu a také vyhrožovala muslimům. „Půjdu po každém jednom muslimovi. (...) Pro mě jsou to paraziti, kteří jsou horší než svrab. Když se neumějí přizpůsobit oni nám, tak tady nemají co hledat,“ říká žena na nahrávce, v jejímž pozadí byla slovenská vlajka.

Slovenská policie dívku zatkla a obvinila ze zločinu výroby extremistických materiálů, v souběhu s přečinem násilí proti skupině obyvatel, přečinem hanobení rasy a přesvědčení a přečinem podněcování k národnostní, rasové a etické nenávisti. Hrozí jí až 6 let za mřížemi, na verdikt zatím čeká ve vazbě.

Slovenskému deníku Nový Čas se podařilo vypátrat dívčinu matku, která požádala prezidenta Andreje Kisku o milost pro svou dceru. „To není trestný čin, vždyť jen počurala nějakou knihu,“ řekla k případu Oľga, podle které měla její dcera špatný zážitek v dětství.

Video  Mladá Slovenka pomočila a spálila korán: Hrozí jí šest let!  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Sheila S. vyrostla v bytovce na okraji Ružomberka, kde je velká romská komunita. „Romové ji znásilnili, když měla 14 let. Řekli mi, že to byli čtrnáctiletí chlapci. Od té doby je taková, jaká je,“ vysvětlila máma. Sheila pak skončila ve výchovném ústavu a dokonce i na psychiatrii. V polepšovně ale otěhotněla a porodila synka Tobiaska (7). Toho jí nakonec ale sociálka vzala a umístila do pěstounské péče. „Chtěla ho dostat zpátky, ale řekli, že ji našli opilou a o dítě se nestarala. Ale to není pravda,“ dodala matka obviněné. Podle ní Sheila žila ve Finsku slušným životem a vydělávala si jako modelka.

Pro policisty je mladá žena známou firmou. V roce 2011 ji městská policie vyšetřovala pro 7 přestupků, většinou za to, že byla pod vlivem alkoholu nebo jezdila na kole v centru. Po několika letech přišla na stanici v drahých šatech a všechny pokuty uhradila.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání