Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tělo milenky hodil v truhle do Orlíku, teď požádal o podmíněné propuštění

Autor: dce - 
7. února 2017
17:01

Případ, který zprvu zamotal hlavu české justici a později vyděsil širokou veřejnost, se opět vrací k soudu. Vladimír Mikuš, který před deseti lety zabil svou milenku a její tělo hodil v truhle do Orlíku, požádal o podmíněné propuštění. Ze čtrnáctiletého trestu si odseděl devět let.

Ačkoliv byl odsouzen za násilný trestný čin, pobyl Mikuš už dvacet dní na svobodě – šlo o odměnu za dobré chování ve výkonu trestu. Na svobodu by se ovšem rád podíval natrvalo – požádal o podmíněné propuštění. Ze čtrnácti let si odseděl devět, své propuštění podle serveru iDnes.cz odůvodňuje mimo jiné i tím, že si za mřížemi udělal bakalářský titul z teologie.

„Dívám se na to jako na moje neomluvitelné selhání. Jsem si vědom, že jsem tím ublížil spoustě lidem, a nejvíce mě na tom trápí neodčinitelnost a nevratnost toho činu,“ prohlásil Mikuš před soudem.

Jeho hra na city ovšem neošálila znalce z oboru psychologie, který u něj nezaznamenal na poli sebereflexe žádný posun. „V rámci té vysoké sociální inteligence on velmi dobře ví, co má říkat. To znamená, že se musí odfiltrovat něco, co je jeho formálním, zevním sebeobranným postojem, kdy ví, jak má vypadat, co má říkat, jak se má chovat, aby prosadil ty své zájmy, od reality, která je skrytá,“ popsal znalec s tím, že možnost recidivy je u Mikuše nízká.

Soudkyně bude o jeho propuštění rozhodovat až v březnu poté, co vyslechne další dva svědky, kteří se za muže chtěli zaručit.

Marcelu Sekáčovou, Mikušovu milenku, začala rodina pohřešovat v únoru 2007. Podezřelým z vraždy se stal právě Mikuš, ale protože tělo nebylo nalezeno, byl souzen jen za ublížení na zdraví s následkem smrti. Dostal šest let a odvolal se. Jen pár dní před projednáním odvolání se ale na hladině Orlíku objevila bedna i s tělem Sekáčové. Nakonec byl odsouzen za vraždu.

zajem ( 8. února 2017 16:31 )

No super,kdyby nevyplavala tak se nepřizná a teď najednou lituje.A to,ze si v base vystudoval školu má vzbuzovat lítost či soucit.?Tak to musí mít chudáci vrazi u nás fakt kruté.A lidí obdivujte ho on se i z vanocni propustky vrátil.To už vážně neví,cim by nás nas....!!Kolik nevrahu by možná rádo studovali,lec nemá na to a co ta mrtvá ta třeba také měla zájem neco ještě studovat.Jakou cenu ma vůbec lidský život?Ukladny vrah by měl sedět do smrti a v base tvrdé makat!!Ne studovat a chodit na procházky.Fuj,fuj,fuj!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání