Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Výslechy, mobil, pachové stopy a časová osa: Deset klíčových stop v pátrání po Míše

  • Autor: ljš - 
    23. 1. 2017
    13:08

    Třináct dní plných bezmoci a slepých uliček! Kriminalisté dělají v pátrání po dvanáctileté Míše Muzikářové z Ústí nad Labem, co mohou, přesto zatím jejich úsilí kýžený výsledek nepřineslo. Situaci velmi komplikuje skutečnost, že není známo, kdy přesně holčička zmizela. Některé stopy z počátku vyšetřování se navíc později ukázaly jako mylné. 

  • 1.Oblečení

    Kriminalisté mají v případu jen málo jistot. Jednou z nich je oblečení, které zmizelo spolu s dívenkou. Jde o prošívaný kabát délky ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla také růžový školní batoh značky NIKE.

    Policie zveřejnila aktuální fotografie pohřešované Míši. Policie zveřejnila aktuální fotografie pohřešované Míši. | Policie ČR

  • 2.Odpadky

    Vyšetřovatelé několik dní po Míšině zmizení důkladně prohledali všechny popelnice a odpadkové koše v okolí bydliště holčičky. Nic, co by jí mohlo patřit, však podle dostupných informací nenašli.

    Policisté v pondělí prohledávali okolí domu a školy, kde se Míša ztratila. Policisté v pondělí prohledávali okolí domu a školy, kde se Míša ztratila. | Foto Blesk - Jana Ulrichová

  • 3.Pes

    Naděje se znovu zvýšily o víkendu, kdy Míšinu pachovou stopu zachytila německá fenka bloodhounda Hippie, která dokáže být úspěšná i po více než týdnu. Kriminalisté její zjištění dále vyhodnocují. Podle televize Nova pes stopu zachytil skutečně na cestě do školy. Nedá se však vyloučit, že šlo o stopu z úterý.

    Posun v případu pohřešované Míši: Do Ústí přijel specialista z Německa. Posun v případu pohřešované Míši: Do Ústí přijel specialista z Německa. | ČTK

  • 4.Klidná čtvrť a hluboký les

    Policisté již podle sousedů prohledali několikrát celý dům, ve kterém holčička s matkou obývaly jednopokojový byt. Pár dní po jejím zmizení v činžáku probíhaly velké manévry a podle informací Blesk.cz kriminalisté hledali krev a zaměřili se především na sklep, kde však nic, co by vedlo k Míšině objevení nenašli. Aktuálně se podle časopisu Týden hodlají kriminalisté zaměřit na lesy kolem Střížovického vrchu, který leží severozápadně od čtvrti Klíše, kde Míša zmizela.

    Posun v případu pohřešované Míši: Do Ústí přijel specialista z Německa. Posun v případu pohřešované Míši: Do Ústí přijel specialista z Německa. | ČTK

  • 5.Facebook

    Jako jedno ze zásadních vodítek policisté hned na počátku vyšetřování označili Míšinu aktivitu na sociální síti Facebook. K té mělo dojít ve středu mezi pátou a šestou ráno. „Myslíme si, že ji vyvinula ona,“ řekli na tiskové konference. Toto zjištění se však později ukázalo jako mylné. A policisté dokonce rozšířili časový rozsah pátrání o celé úterní odpoledne.

    Školačka ve středu nedorazila do školy, její mobil je vypnutý. Školačka ve středu nedorazila do školy, její mobil je vypnutý. | Policie ČR

  • 6.Mobil

    O Míšině zmizení toho bohužel přiliš neřekl ani její mobil. Holčička si ho do školy nebrala a zůstal doma. Podle kriminalistů byl naposledy aktivní v úterý kolem půl desáté večer.

    Míša na videích působí spokojeně. Byt, ve kterém klipy točila, je čistý a uklizený. Míša na videích působí spokojeně. Byt, ve kterém klipy točila, je čistý a uklizený. | Musical.ly

  • 7.Kamerové záznamy

    Policisté stále doufají, že by jim v pátrání po Míša mohly pomoci kamerové záznamy, a to jak ty z městského systému, tak soukromé. Zaměřují se i na záběry z dalších měst v kraji a i jiných klíčových míst. Na žádné z kamer však zatím holčičku nenašli, i to však může být pro ně důležitým vodítkem, protože mají jistotu, že daným směrem, který kamera monitoruje, nezmizela.

    Míša zmizela ve středu ráno. Do školy, která je od jejího bydliště vzdálena 400 metrů už nedošla, věci s sebou ale měla. Míša zmizela ve středu ráno. Do školy, která je od jejího bydliště vzdálena 400 metrů už nedošla, věci s sebou ale měla. | Google Maps, Policie ČR

  • 8.Výslechy

    Pro celý případ je pochopitelně klíčová výpověď Míšiny matky. Ta bohužel velmi komplikuje zásadní otázku, kdy Míša skutečně zmizela. Žena uvedla, že když ve středu v 5 ráno odcházela do práce, byla holčička zřejmě ještě doma, protože u dveří měla věci do školy, které později zmizely spolu s ní. Zda je Míša v posteli, však nekontrolovala.

    Protože s postupem času vše nahrává spíše tomu, že v Míšině zmizení hraje roli někdo další, než že by byla na útěku, zaměřují se policisté na výslechy lidí z jejího okolí. Mluvili tedy z řadou kamarádů a expartnerů její matky, včetně Otakara S., kterého prý holčička neměla ráda. Jde o muže, který byl údajně prošetřován v souvislosti s obtěžovaním holčičky ve věku Míši. Vyslýchali ho kriminalisté v Plzni, kde pracuje, ani jeho výpověď však ale nic nepřinesla.

    Expřítel Míšiny mámy podle ženy osahával její dceru v autě. Expřítel Míšiny mámy podle ženy osahával její dceru v autě. | Reprofoto TV Prima

  • 9.Aktivity matky

    Od počátku vyšetřování se spekuluje o tom, že by s Míšiným zmizením mohly souviset neonacistické aktivity její matky. Její profily na sociálních sítích, kde vystupuje pod přezdívkou Eva Braun, jsou totiž plné fotografií Hitlera a rasistických vtipů a prohlášení. Podle časopisu Týden však kriminalisté nevidí jako příliš pravděpodobné, že by někdo z neonacistické scény mohl mít s případem co dočinění.

    Matka Míši na Facebooku vystupuje jako Eva Braun. Matka Míši na Facebooku vystupuje jako Eva Braun. | Facebook

  • 10.Klíčových 18 hodin

    Míšina matka Eva o případu zarytě mlčí, což mnohým připadá podezřelé, za rodinu však promluvila babička holčičky. V emotivním rozhovoru pro televizi Nova odhalila podrobnosti o kritických 18 hodinách, které policisté prověřují. Uvedla, že si je jistá, že její vnučka zmizela až ve středu ráno. Míšu prý slyšela v telefonu, když její dcera holčičce během nákupů volala, že se opozdí. „My jsme přijely trolejbusem ve čtvrt na osm večer, normálně přijíždí v půl sedmý. Ještě jí koupila svačinu do školy, Míša si to připravila všechno do tašky a večeřely spolu,“ dodala babička. Druhý den odpoledne už se vnučce nemohla dovolat, a když jí dcera řekla, že není doma ani ona, ani její věci, zavolali teprve policii.

    Míšina babička promluvila o chování své dcery. Míšina babička promluvila o chování své dcery. | Facebook

    VŠE O ZMIZELÉ MÍŠE MUZIKÁŘOVÉ ČTĚTE ZDE>>

jirka.jb ( 24. ledna 2017 12:30 )

koukám že tady píše samej přiblblik,jeden druhýho jenom uráží a kloudnej názor je jen jeden,a to ten první.Já myslím že jestli jí nikdo nenašel podle kamer, jestli vůbec odešla z domu.Jestli není někde zahrabaná nebo zazděná doma.Je to jen dedukce podle informací které jsou k mání,možná to je jinak ale soustředil bych se nejvíce na barák a pozemek,jestli tam někde není čerství beton nebo zeď.Pochybuji že by jí někdo ještě držel živou.

13ka ( 23. ledna 2017 21:02 )

  Myslím, že u otce v Rusku nebo jinde nebude. Za 13 dní by si uvědomil, že je v průseru, holku vedou policajti jako pohřešovanou i mimo ČR, měl by za schovávání Míši pěkný průser, tím by jí moc nepomohl. Jako pravděpodobná mi přijde spekulace, že maminka se třeba opila namol, večer padla do postele a ráno šla do práce a třeba viděla holku v posteli. Po práci přišla domů a holka furt v posteli. Když se na ní koukla, zjistila, že je mrtvá. Prostě lidi umírají. Mohlo jít o náhlou srdeční příhodu, vyústění nějaké neodhalené nemoci, nebo mohla spolykat nějaké prášky co měla jen tak v kapse, bez nalezení nějakého obalu od léků, tak by to matka pochopila. Takže máma po práci přišla domů a našla holku studenou a ztuhlou a nebylo pochyb o tom, že je delší dobu mrtvá, jinak by se asi pokusila o záchranu a volala pomoc. Máma chytla šok, nevěděla, kdy umřela, ráno, nebo večer, měla okno, zazmatkovala.. Po probráni všech možností zvolila úkryt tělo. Třeba se bála, že půjde sedět. Mrtvá jako mrtvá, prostě si třeba vydedukovala, že takhle vyvázne. K přihlédnuti ke své minulosti, minulosti partnerů, stylizaci na facebooku... Bolest a zmatek jí znemožnili jednat jinak. Tak jí někde zašili. Sama, nebo s pomocí. Je to jedna alternativa, vím že bláznivá. Ale pro mne přijatelnější, než kdyby jí měla plánovaně zabít. Nebo jí dala facku, holka se bouchla blbě do hlavy a konec. Zbytek stejný. Nebo někde sama nešťastně spadla. Myslím na ní každý den. I na její mámu a babičku.

osol ( 23. ledna 2017 18:43 )

tiez nechapem, tak 12. 1. zverejnili jej letne fotky a tie zimne - aktualne, ako vyzerala v case zmiznutia, az 18. 1.

pomoooc-hori ( 23. ledna 2017 18:27 )

Zdarec, vog.hte. Dřepíš na vrátnici?

osol ( 23. ledna 2017 18:22 )

Co dnes robili?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání