Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Za opařeným batoletem v nedostupné chatě vyráželi záchranáři, policie i hasiči – pěšky, vrtulníkem i na lodi

Za opařeným batoletem v nedostupné chatě vyráželi záchranáři, policie i hasiči – pěšky, vrtulníkem i na lodi. (ilustrační foto)
Za opařeným batoletem v nedostupné chatě vyráželi záchranáři, policie i hasiči – pěšky, vrtulníkem i na lodi. (ilustrační foto)  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: dce - 
12. prosince 2016
14:55

K nehodě došlo v pondělí dopoledne ve Štěchovicích na Praze-západ. Na záchranu dvouletého dítěte, které se opařilo vroucí vodou, vyrazilo hned několik jednotek záchranářů, policie i hasičů. Někteří letecky, jiní pešky, další na lodi.

Asi dvouleté dítě se opařilo vodou ve špatně dostupné chatě na kopci nad štěchovickou přehradou. Na místo vyjeli záchranáři z Davle, kteří k místu museli dojít asi kilometr pěšky. Ti byli na místě také první.

„Na základě žádosti od záchranné služby o transport malého dítěte s popáleninami od vroucí vody jsme na místo vyslali jednu profesionální a jednu dobrovolnou jednotku hasičů, a to celkem se dvěma čluny,“ řekl podle serveru Novinky.cz mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Dítě s popáleninami druhého stupně na obličeji a hrudníku záchranáři ošetřili a předali na letecký transport policejním vrtulníkem do nemocnice. Policejní vrtulník jeřábem s navijákem pacienta přepravil na louku, kde čekal vrtulník zdravotníků, kteří ho transportovali do jedné z pražských nemocnic.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání