Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragická nehoda na Třebíčsku: Mladíky ve fiatu smetl zezadu náklaďák

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK ljš - 
6. prosince 2016
09:15

Dva mladí lidé zemřeli a dva byli zraněni při pondělní nehodě jednoho osobního a dvou nákladních automobilů na Třebíčsku. Škoda přesáhla 400 000 korun. U obou řidičů nákladních vozidel bylo požití alkoholu vyloučeno dechovou zkouškou. Příčinu a další okolnosti dopravní nehody policisté prověřují.

Nehoda se stala v pondělí kolem 18:30 u obce Zvěrkovice u Moravských Budějovic směrem na Znojmo. Nákladní vůz Iveco jel ve směru od Moravských Budějovic na Znojmo a z dosud nezjištěných příčin narazil do zadní části osobního automobilu Fiat, ve kterém cestovali tři mladí muži.

„Řidič osobního auta chtěl odbočit vlevo na obec Zvěrkovice, přičemž dával přednost protijedoucímu nákladnímu automobilu MAN. Při nárazu vozidla Iveco do zadní části osobního auta bylo toto vozidlo odraženo a střetlo se nákladním automobilem MAN,“ popsal policejní mluvčí David Linhart.

Dva mladí muži z osobního automobilu utrpěli těžká zranění, kterým na místě podlehli. Třetí mladík byl s vážnými zraněními transportován do brněnské nemocnice. V nemocnici skončil se zraněním i dvacetiletý řidič vozu Iveco. Silnice byla po nehodě několik hodin uzavřena, policisté odkláněli dopravu na objízdné trasy.

Téměř na stejném místě se stala tragická nehoda také 16. listopadu. Řidič osobního auta přejel do protisměru, kde se čelně srazil s kamionem. Auto začalo po nárazu hořet. Zemřeli v něm tři lidé. Při nehodách na silnicích Kraje Vysočina letos zemřelo už 30 lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání