Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Divoká noc v Plzni: Rumuni se porvali s Čechy! Mladík (19) skončil pobodaný

Autor: lm, ČTK - 
5. listopadu 2016
11:42

Opravdu divokou noc zažili plzeňští policisté. V nočním klubu v centru krajské metropole se kolem třetí ráno porvali čeští návštěvníci s Rumuny. Devatenáctiletý mladík si z potyčky odnesl ošklivá bodnořezná zranění.

K potyčce v nočním klubu v Divadelní ulici došlo mezi druhou a třetí ráno. Skupinka českých návštěvníků se tu porvala se skupinkou Rumunů. Rvačka se následně přesunula na Americkou ulici před ubytovnu.

„Já jsem viděla, že mezi těmi Rumuny venku byli i nějací Romové, pak někdo křičel, že tam pobodali nějakého mladého kluka. Rumuni je měli napadnout v Emku a oni za nimi běželi až sem,“ popsala serveru Krimi-plzeň.cz svědkyně. „Devatenáctiletého kamaráda tady někdo ošklivě posekal nožem na koberce. Bodli ho tím nožem do prsou a má ošklivě pořezané i ruce, jak se bránil dalším útokům,“ uvedl jeden z účastníků rvačky. Jeho českého kamaráda prý někdo napadl a oni chtěli útočníky polapit.

Zraněný muž byl ošetřen a následně propuštěn, řekla ČTK plzeňská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Policisté v nemocnici zadrželi jednoho cizince rumunské národnosti, který sem přišel sám vyhledat ošetření. „Policie ve věci zahájila trestní řízení. Okolnosti případu jsou v šetření, případem se zabývá kriminální policie,“ řekla Jiroušková.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání