Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Noční rvačka na Kolínsku: Štamgasti vs. přespolní Romové! Muže prohodili oknem

Autor: els, lm - 
9. října 2016
11:33

V sobotu večer se v malé hospůdce v centru Chotutic u Českého Brodu na Kolínsku semlela hromadná rvačka. Skupina Romů zde zaútočila na místní štamgasty. Romové údajně takto reagovali na rasově motivovanou urážku. Šest lidí vyvázlo z incidentu se zraněním.

V malé hospůdce v centru Chotutic u Českého Brod probíhala v sobotu večer oslava narozenin. Popíjelo tu i několik slovensky hovořících Romů, kteří do hospody zavítali poprvé. Nejdříve se jevilo, že večer proběhne poklidně jako jindy, ale jak na účtu přibývalo čárek za panáky, návštěvníci se stávali agresivnějšími.

Jeden z místních začal rasisticky urážet skupinku přespolních Romů. Urážky postupem času gradovaly a skupinka muže, který je začal urážet, napadla. Následně se strhla hromadná bitka, při níž byl jeden z hostů údajně dokonce prohozen oknem. 

Místní byli v šoku. „Šlo to strašně rychle. Sedím u piva a najednou ležím na zemi a teče ze mě krev,“ popsal událost jeden z napadených. Přespolní využili momentu překvapení a nedovolili místním ani nejmenší odpor. Útočníci poté naskákali do auta a odjeli. Podle svědků serveru Aktu.cz Romové ještě stihli pětkrát či šestkrát vystřelit do vzduchu. Policisté v noci na místě ještě hledali nábojnice.

Přivolaní lékaři převezli do nemocnice šest zraněných, jednoho z nich těžce. Mladík, který svou poznámkou rvačku vyvolal, vyvázl s nejlehčími zraněními. Celý případ je teď v šetření policie. Totožnost některých útočníků by jim měla být známa. Policisté v současné době trestný čin kvalifikují jako výtržnictví a ublížení na zdraví.

Video  REPORTÁŽ AKTU.CZ  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání