Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zvrat v případu jednoho z nejhledanějších Čechů: Byl zavražděn! 13 let po něm pátrali

Autor: ljš - 
30. října 2016
20:05

Mysleli si, že si užívá peněz někde v Karibiku, bývalý šéf kampeličky a odsouzený tunelář Martin Říha je ale podle policie mrtvý. Z jeho vraždy už byli obviněni čtyři lidé. Jeho tělo ale zřejmě zatím nebylo nalezeno.

Říha byl šéfem známé První pražské družstevní záložny. Své klienty lákal na reklamu plnou celebrit, například Jana Nedvěda nebo Luďka Soboty. Byl známý životem na vysoké noze, když si koupil třeba vrtulník. Důvěřivce totiž okradl o více než čtvrt miliardy korun.

V roce 2003 ale skončil ve vazbě kvůli obvinění z vytunelování své kampeličky, než byl ale pravomocně odsouzen, pustili ho na svobodu. A pak se po něm slehla zem! Kriminalisté si dlouho mysleli, že utekl a peníze si užívá někde v zahraničí. Říha tak patřil mezi nejhledanější Čechy v databázi Interpolu.

Televize Prima ale v neděli přinesla šokující informaci: Říha byl údajně kdesi na Liberecku zavražděn a policie už má dokonce podezřelé. Ti ho měli před smrtí brutálně mučit, aby jim řekl, kde stovky milionů ukrývá. 

„Mohu potvrdit, že jsem podala žalobu na čtyři osoby, z toho na tři pro trestný čin vraždy a na jednu osobu pro pokus trestného činu krádeže,“ řekla liberecká státní zástupkyně Petra Žílová. Kdo jsou údajní pachatelé je stále tajemstvím, stejně jako otázka, kam vrazi ukryli tělo.

sodofka ( 1. listopadu 2016 13:45 )

Nikdo není dokonalý...

moiaza ( 31. října 2016 11:48 )

Pondělí a hned tak radostná zpráva.

kerloss ( 31. října 2016 00:13 )

300 milionu? tak to je teda trefa, jini seberou miliardu odsedi si 12 let a jsou venku z lapaku. uhrazeni techto penez asi nebude ale byl lepsi nez tnhle zakladatel kampelicky. zije a nemusi se bat urcite ma prachy dobre ulozene.

gorilka ( 30. října 2016 23:31 )

Říha nebyl žádný bílý kůň, jak zde někteří chytrolíni uvádějí, ale zakladatel a šéf První Pražské družstevní záložny, kterou posléze se svými kumpány vytuneloval. Své klienty připravili o cca 300 milionů korun.

zkzkz ( 30. října 2016 22:27 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání