Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Děti vylákaly muže na střechu, pak mu sebraly žebřík. Chlapeček (18m) zamkl maminku na balkoně

Děti vylákaly muže na střechu, pak mu sebraly žebřík. Chlapeček (18m) zamkl maminku na balkoně (ilustrační foto).
Děti vylákaly muže na střechu, pak mu sebraly žebřík. Chlapeček (18m) zamkl maminku na balkoně (ilustrační foto).  (Autor: David Malík)
Autor: dce - 
27. října 2016
08:41

Dva kuriózní případy, ve kterých byly zapletené děti, řešili policisté v České Lípě. V jednom parta dětí vylákala vietnamského prodejce na střechu, jen aby mu pak sebraly žebřík a uvěznily ho ve výšce několika metrů. Ve druhém teprve osmnáctiměsíční chlapeček maminku zamkl na balkoně.

Měl to být nevinný žertík, jeho oběť se ale určitě moc nesmála. Parta nezletilých poprosila vietnamského obchodníka na sídlišti Špičák v České Lípě o pomoc s míčem, který jim uvízl na střeše. Jak uvedl server LibereckáDrbna.cz, muž vzal žebřík a na střechu vylezl – mezitím mu děti žebřík sebraly a utekly.

„Z nedobrovolného zajetí ho vysvobodil telefonát oznamovatelky na městskou policii, že po střeše prodejny skáčou děti,“ uvedla mluvčí českolipských strážníků Eva Vlastníková.

Druhý o něco úsměvnější případ se odehrál na sídlišti Lada – teprve osmnáctiměsíční chlapec zde maminku i s kamarádkou zamkl na balkoně ve čtvrtém patře.

„Vzhledem k tomu, že dobře bavící se synek byl za prosklenými dveřmi pod neustálým dohledem, strážníci městské policie zvolili místo násilného otevření dveří bytu metodu rozepření zárubní za pomoci přivolaných hasičů,“ dodala mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání