Podle inspektorů policisté, kteří zasahovali proti agresivní ženě v červenci v kavárně na Újezdě, nesplnili svou povinnost a nepostupovali v souladu s trestním řádem. Muži jsou obviněni za zneužití pravomocí úřední osoby. Hrozí jim až pět let vězení nebo zákaz činnosti.

„GIBS celou situaci z 5. července pečlivě zkoumala. Třiatřicetiletá žena tam na toaletách napadla neznámou zákaznici, kterou škrtila tričkem. Útočnice byla převezena do psychiatrické léčebny v Bohnicích,“ sdělila tisková mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Lékaři ale od policie nedostali informace o tom, co se v kavárně odehrálo, proto pacientku zanedlouho propustiliTa ale ještě v ten stejný den zabíjela. Obstarala si nůž v oddělení s domácími potřebami v Tescu na Smíchově a napadla zákaznici, která těžké zranění nepřežila. Policisté útočnici obvinili z vraždy, nyní je ve vazbě.

Policie teď rozhodne, co s obviněnými udělá

Inspektoři o obvinění dvou policistů informovali vedení pražské policie. Zatím není jasné, zda je postaví mimo službu. „Po důkladném seznámení se spisovým materiálem přijme příslušný služební funkcionář adekvátní personální opatření,“ uvedla mluvčí Andrea Zoulová.

Psychiatrickou nemocnici Bohnice prošetřovala kvůli incidentu komise. V srpnu oznámila, že lékaři chybu neudělali. Problémem byla chyba v komunikaci mezi policií, záchranáři a lékaři psychiatrické nemocnice.

Vše o vraždě v Tescu čtěte ZDE!

Fotogalerie
26 fotografií