Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nehody sanitek v Praze: Ohrožuje životy pacientů šílenec?!

Autor: els - 
8. října 2016
09:57

Již podruhé v jen v několika málo týdnech došlo v Praze k nehodě sanitky. Záchranka podává trestní oznámení na neznámého pachatele a policie začala podezřelé nehody prošetřovat. Za dvěma shodnými nehodami by totiž mohl být sabotér, který usiluje o životy lékařů i pacientů.

Ve středu 5. října došlo k nehodě sanitky. Té se uvolnilo levé zadní kolo, když převážela do nemocnice ženu ve vážném stavu. Nejednalo se však o první nehodu sanitky typu Mercedes Sprinter. Již v září došlo k podobné nehodě pouze s tím rozdílem, že ve voze jel pouze řidič.

„V ulici V Holešovičkách došlo k dopravní nehodě, při které se uvolnila zadní dvojmontáž pneumatik (tuplák), která narazila do jednoho stojícího a jednoho jedoucího osobního auta,“ popsal nehodu z 5. října mluvčí ZZS hl. m. Praha (ZZS HMP) Dominik Horn pro sever Novinky.cz.

„Ohrožena byla nejen převážená pacientka, ale i řidič sanitky, záchranář a lékař. Ti všichni byli na palubě sanitního vozu. A uvolněná kola hrozila dalším osobám z automobilů, do nichž uvolněné pneumatiky narazily,“ dodal Horn. Transport pacientky do nemocnice se zpozdil o celých 12 minut, což by u velmi těžkých případů mohlo znamenat i smrt pacienta.

„Záchranka bude podávat trestní oznámení na neznámého pachatele, protože není normální, aby se tatáž závada stala během několika týdnů dvakrát,“ uvedl Horn. Podezřelé nehody, které byly zapříčiněny poškozením levého zadního kola, teď šetří policie. Na stanovišti na Černém Mostě, odkud oba poškozené vozy vyjížděly, teď panují výjimečná bezpečnostní opatření. Řidiči před každým výjezdem musí zkontrolovat stav kol.

bizon_pepa ( 8. října 2016 14:16 )

 „Záchranka bude podávat trestní oznámení na neznámého pachatele, protože není normální, aby se tatáž závada stala během několika týdnů dvakrát,“ uvedl Horn Co kdyby se Hron zeptal, jak si řidiči na začátku směny kontrolují auta?

kokorot ( 8. října 2016 12:00 )

Tam na pražský záchrance dělal říďu nějaký šílenec který strašně buzeroval posádky a hrál si na velkého šéfa i když věděl o záchranářství velký h.ovno, ale nakonec ho Krnda - šéfka h.m. Praha vykopla protože šoféři udělali stávku a tak bych řekl, že to je ta pravá stopa,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání