Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poslední dny s manželkou a dcerou: Co plánuje Nečesaný před nástupem do vězení?

Autor: ljš - 
1. září 2016
05:00

Jeli k soudu se sbalenou taškou a vědomím, že nadějí moc nemají. Přesto Veronika a Lukáš Nečesaní do poslední chvíle věřili, že všechno dobře dopadne nebo se alespoň případ prodlouží. Nakonec domů za dcerou sice odjeli spolu, z rodinného života jim ale na dlouho zbývá jen posledních pár dní.

Jak už je v Nečesaného případu zvykem, soudní jednání bylo plné zvratů. Začalo šokem z čestného prohlášení Jany T., která tvrdí, že byla milenkou kapitána Milana Jušty, který měl Nečesaného kauzu na starosti, a podle jejího tvrzení se jí přiznal, že případ zmanipuloval. 

Obhajoba proto věřila, že soudce případ odloží, dokud věc nevyšetří Generální inspekce bezpečnostních sborů, která potvrdila, že se věcí zabývá. Ve zprávě, kterou soudu zaslala, dokonce zaznělo, že důkazem v této věci mají být intimní fotografie zmíněného kriminalisty a telefonická konverzace Jany T. s manželem.

CHTĚL SE KVŮLI MĚ ROZVÉST! A NA NEČESANÉHO TO HODIL: CELÉ PROHLÁŠENÍ SVĚDKYNĚ O POMĚRU S KRIMINALISTOU ZDE››

Naděje ale vzaly za své, když soudce odročení zamítl a později odmítl i předvolání Jany T. Rodině obžalovaného bylo zřejmě v tu chvíli jasné, že osvobození nepřijde. Lukášův otec kvůli tomu nakonec ani nešel do soudní síně. „Já bych to nevydržel, zvlášť když jsem pak slyšel o té argumentaci, která tam zazněla,“ řekl pak Blesku před soudní budovou.

Mladí manželé působili smířeně, na rozsudek se zřejmě od minulého jednání připravovali. „Je to smutné, ale čekala jsem to, protože co jsme mohli chtít od soudce, co už jednou manžela na 13 let za mříže poslal. Myslím si, že byl rozsudek napsaný už dávno před tím, než jsme sem přišli, než slyšel naše argumenty,“ řekla Nečesaného manželka Veronika.

Video  Manželé Nečesaní o rozsudku  - David Malík, Lucie Šulcová
Video se připravuje ...

To potvrdil i sám odsouzený, který byl rád alespoň za to, že nemusel do vězení nastoupit hned. „Čekali jsme to, takže jsme sem jeli se sbalenou taškou. De facto jsme s tím počítali, čekali jsme i tu vazbu, že nastane, což tedy naštěstí můžem být spolu, než to pan předseda napíše,“ řekl.

Teď může počítat s několika dny, kdy si může rodinu pořádně užít. Soudce má na sepsání rozsudku sice dva měsíce, ale tak dlouhý čas zřejmě mladíkovi dopřán nebude. Plány má ale na zbytek pobytu na svobodě jasné. „Zítra nastoupím do školy (po úspěšném složení maturity se rozhodl pokračovat ve studiu dál, pozn. red.) a budu jenom doma s ženou a dcerou. Nic jiného dělat nebudu. Přijedou možná rodiče nebo zbytek rodiny. Budem trávit čas spolu a užívat si, dokud to jde,“ řekl.

Veškeré naděje tak budou upínat k dovolání k Nejvyššímu soudu, který případ loni zvrátil a Nečesaného propustil. Do té doby ale bude Veronika muset svého manžela navštěvovat ve vězení. „Plno lidí si myslí, že lituji svatby. Nikdy jsem nelitovala, že jsem si Lukáše vzala a litovat nebudu. Udělala bych to znova,“ řekla Blesku.

Vše o případu Nečesaný čtěte na Blesk.cz zde

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání