Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Největšího sponzora zlínského hokeje hledá policie, nenastoupil do vězení

Autor: els - 
3. srpna 2016
21:51

Po zlínském podnikateli Miroslavu Zarembovi pátrá od úterý policie. Soud ho odsoudil na šest let za daňové úniky. Jeho firma je jedním ze sponzorů zlínského hokejového týmu. Jestli jím však zůstane i nadále, se neví.

Zaremba se od roku 2011 měl podílet spolu se skupinou dalších sedmi lidí na okrádání státu. Ten kvůli této skupině, kterou Zaremba vedl, přišel o téměř 9 milionů korun. „Přijal půjčku ve výši téměř jednoho milionu eur, která byla použita na spekulativní obchody,“ řekla státní zástupkyně Pavlína Nesvadbová.

Soud odsoudil zlínského podnikatele na šest let do vězení. Ten po celou dobu tvrdil, že s celou kauzou nemá nic společného. Podnikatel do vězení nenastoupil.

Policie ho přišla hledat do jeho bytu, který byl prázdný. O úterního odpoledne je po něm vyhlášeno celostátní pátrání. „Je ozbrojený, ale ne nebezpečný,“ řekla mluvčí krajské policie Lenka Javorková.

Podle zlínského hokejového týmu Patrika Kamase nemá zlínský hokej s chováním podnikatele Zaremby nejmenší problém. „Naším partnerem není pan Zaremba, ale právnická osoba. A tato firma vždycky své závazky v minulosti beze zbytku plnila,“ řekl Kamas. Smlouva s firmou však týmu brzy vyprší, a jestli se podepíše nová, zatím nikdo neví.

gabreta ( 4. srpna 2016 06:50 )

Zrovna si říkám, že na tý straně Česka to sponzoři umí!!

kukuku ( 4. srpna 2016 06:34 )

A vsetínský sponzor Zubík není volný ? Už je venku z lochu ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání