Na Slovensku se počátkem týdne odehrála obrovská policejní razie. Elitní policisté prohledali domy i kanceláře a zadrželi pětici lidí. Kriminalisté si posvítili na organizovanou skupinu, která měla od roku 2012 páchat rozsáhlé daňové podvody. Policisté zatím našli důkazy o podvodech za 3 046 000 eur (82,3 milionu Kč), celková škoda se má ale vyšplhat nejspíš až k deseti milionům eur (270 milionů Kč).

Hlavou zločinecké skupiny měl být Peter Puškár, bratr slovenské moderátorky Zlaty Puškárové (38). Policejní prezident Tibor Gašpar Novému Času sdělil, že Peter se nedostavil na výslech a je po něm vyhlášeno pátrání. V nejbližších dnech na něj nejspíš bude vydán zatykač.

Puškár se ale podle slovenského deníku policistům ozval nečekaně ve středu v podvečer. Tvrdil jim, že zkolaboval a je hospitalizovaný. „Dnes jsem nebyl schopen vypovídat, a tak jsem jim řekl, že když je to tak naléhavé, mohou mě přijít vyslýchat do nemocnice,“ napsal Puškár na sociální síti.

Policisté v souvislosti s razií vznesli obvinění z daňových podvodů a krácení daní. Pachatelům za to hrozí až 12 let za mřížemi.

Fotogalerie
7 fotografií