Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Maťo (11) viděl hořící mámu skočit z balkonu, prarodiče se o něj nepostarají

Autor: shp - 
26. července 2016
21:31

Je vystrašený, uplakaný a neustále musí myslet na svoji vážně zraněnou maminku. Teprve jedenáctiletý Maťo byl v Banské Bystrici svědkem toho, jak z balkonu v plamenech vyskakuje jeho hořící máma Lucia (37). Ta je nyní v kritickém stavu v nemocnici. Prarodiče se navíc o vnuka nedokážou postarat, a chlapec od nich musí pryč.

Zoufalé dítě si vzali dočasně prarodiče, ale s těmi zůstat nemůže. „Mám na to své důvody, které řeknu jenom sociální pracovnici,“ stručně reagovala pro web Pluska.sk Maťova babička. Její sousedé prozradili, že hlavním důvodem budou nevyhovující prostory.

Mají jenom jednopokojový byt a tlačili by se v něm,“ podotkli. „Ten chlapec kromě toho potřebuje odbornou péči 24 hodin denně, a to mu nedokážou poskytnout. Je to příliš velká zodpovědnost. Ujmout se ho nemůže ani biologický otec, který žije v Česku v katastrofálních podmínkách,“ prozradil další zdroj webu.

Protože se maminka nedokáže kvůli vážným popáleninám třetího stupně o Maťka postarat, bude umístěn do krizového centra. Měl do něj přijet už v pondělí, ale příliš plakal, tak byl přesun odložen. „Soud rozhodl, že ho umístí k nám. Jde o dočasné řešení, než se najde jiné východisko z této situace. Samozřejmě, co nejpříznivější pro dítě,“ prohlásila ředitelka Domu sv. Alžběty Lubica Michalíková.

ollina ( 27. července 2016 05:56 )

Je na pováženou, když se najdou byty a pomoc pro imigranty a pro vlastní lidi pomoc nemáme.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání