Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Růžena (†40) běžela zachránit dcery (†5 a †8) z ohně. Všechny uhořely!

Autor: shp - 
21. července 2017
12:47

Mladá slovenská rodina se vydala na tradiční letní dovolenou. Tak jako během ostatních let si pro odpočinek vybrali chatu v Terchové. Noční požár však způsobil strašné neštěstí. V ohnivém pekle zemřela dvě malá děvčátka (†5 a †8) i jejich máma Růžena (†40), která se je pokusila zachránit. Otec Matěj (42) leží v kritickém stavu v žilinské nemocnici.

Rodina se dvěma dcerkami pochází z Piešťan, ale žila dlouhodobě v Rakousku. Před chalupou ještě i včera stálo jejich auto s poznávací značkou z Vídně. Do oblasti Terchové jezdili na dovolenou na rodinnou chatu, takže je tu dobře znali. „Ještě před pár dny se mě ptali, zda nepotřebuji něco z obchodu. Děti mi poté donesly rohlíky,“ řekla pro magazín Plus Jeden Deň sousedka Apolónia (92), která se o tragickém požáru dozvěděla až ráno.

Podle zjištění reportérů měla být děvčátka v době požáru na chalupě a rodiče na dvoře. Když rodiče viděli oheň, rozběhli se děti zachránit. Matka se odhodlaně vrhla do chaty, nezastrašily ji plameny ani dým. Živel však byl silnější a odhodlanou ženu přemohl. Otce plameny popálily, ale i přesto posbíral síly a utíkal pro pomoc. Bohužel jeho snaha byla marná. Dcery i manželka mu zemřely.

Je to hrozná smrt. Chudinky, co si to jen musely prožít,“ smutní sousedé z Bratislavy, kteří přišli druhý den ke shořelé chatě. Matěj, který přišel v okamžiku o rodinu, leží v kritickém stavu v žilinské nemocnici. „Je hospitalizovaný s popáleninami celého těla a vážným poraněním plic,“ prozradila mluvčí Viera Jurčová. Po noční hrůze přijela pohřební služba pro těla.

Viděl jsem ledasco, ale z tohohle je mi do pláče,“ přiznal magazínu řidič pohřebního vozidla. Matku naložili spolu s děvčaty. I po smrti zůstaly spolu. Příčinu požáru v chatové oblasti v Terchové zjišťují. Zatím nevědí, zda oheň vznikl od svíčky, případně od elektroinstalace. „V případě bude započato trestní stíhání ve věci všeobecného ohrožení,“ potvrdila Jana Balogová, policejní mluvčí v Žilině.

Při starším slovenském neštěstí uhořely dokonce tři děti:

msml20 ( 21. července 2017 17:19 )

Hitler byl lidská zrůda a narkoman. A stydí se za něho i hodně Němců. .

y1xcvbnm ( 21. července 2017 13:18 )

Otce plamene popálily, ale i přesto posbíral síly a utíkal pro pomoc. ani přeložit to nedokážou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání