Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ubodala zákaznici v pražském Tesku v den propuštění z léčebny: Dopoledne byla při smyslech, říká lékař

Autor: ČTK - 
22. července 2016
11:03

Policie v pátek obviní z vraždy ženu, která ve čtvrtek ubodala jinou ženu v nákupním centru na pražském Smíchově. Útočnice byla v den vraždy propuštěna z psychiatrické léčebny v Bohnicích. Žena si svou oběť vyhlédla náhodně, zbraň si opatřila přímo v obchodě, kde se vražda stala. 

Ředitel bohnické léčebny Martin Hollý v prohlášení uvedl, že pacientka byla propuštěna ve stabilizovaném stavu, s nastaveným užíváním léků a při „plném vnímání reálného světa“. Nad případem vyjádřil lítost. „Nicméně v případě dříve léčených nebo zdravých lidí nelze nikdy garantovat nulovou pravděpodobnost agresivity k ostatním lidem ve společnosti,“ napsal.

Případ se stal ve čtvrtek odpoledne. Podezřelou je třiatřicetiletá žena. „V současné době se nachází v policejní cele. Motivem, duševním stavem obviněné a okolnostmi jejího propuštění z psychiatrického zařízení se kriminalisté nadále zabývají,“ uvedla mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

Policie i ředitel bohnické léčebny dnes potvrdili, že žena opustila léčebné zařízení v den útoku. „Její léčbu nenařídil soud, o propuštění tedy nerozhodoval soud, ale lékaři,“ řekl ČTK Hollý.

Za vraždu hrozí podle nejmírnějšího paragrafu deset až 18 let vězení. Pokud pachatel někoho úmyslně usmrtí s rozmyslem nebo po předchozím uvážení, muže být potrestán v rozmezí od 12 do 20 let vězení. V případě surových či trýznivých vražd hrozí pachatelům i výjimečný trest nad touto hranicí.

Hollý konstatoval, že případ podrobně prošetřuje a jakmile šetření ukončí, bude o výsledku informovat.

Video  Vražda mezi regály Tesca: Žena ubododala druhou po hádce.  - Ivan D. Hladík
Video se připravuje ...

VŠE O VRAŽDĚ V TESKU ČTĚTE ZDE

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání