Po letech se konečně něco stane s chátrajícím objektem centra Velká Ohrada. Pro občany zde mají při rekonstrukci vzniknout nové obchody, restaurace a služby. Ta bude probíhat v několika etapách. První etapa začne v nejbližších dnech a soustředí se na rekonstrukční práce v prvním a zejména ve druhém druhém nadzemním podlaží.

Bourání se týká pouze některých příček ve druhém patře a proběhne v srpnu a září. Příjezd na stavbu povede ulicí Drimlova, žádná dopravní omezení se nepředpokládají. Restaurace, prodejna potravin a ostatní provozovny v prvním podlaží budou po celou dobu normálně otevřeny, provozovny ve druhém patře čekají pouze drobná omezení, která budou předem oznámena. Modernizovaná obchodní pasáž s novou podlahou, barevnými stěnami, osvětlením a lavičkami by měla být dokončena v průběhu září a zcela zprovozněna v říjnu.

Venkovní terasy budou mít ale speciální využití pro veřejnost. Mají se stát prostorem pro zahrádky, farmářské trhy, dětské dopravní hřiště a hrací zónu.

Rok a půl do dokončení

V říjnu 2016 začnou další etapy obnovy objektu. Přibližně do března 2017 by mělo být rekonstruováno 3. nadzemní podlaží a poté od dubna do září 4. podlaží. V těchto dnes zcela navyužívaných podlažích vznikne celkem 5 500 metrů čtverečních nových kancelářských prostor pro firmy s klidným provozem. Na závěr proběhne kompletní oprava celé fasády. Proměna centra bude dokončena ve druhém pololetí 2017.

„Záměry nového vlastníka centra na Velké Ohradě vítám a podporuji, obchodní centrum dlouho chátralo, bylo ostudou sídliště a naše veškerá jednání s vlastníky o nápravě byla bezvýsledná. Jsem přesvědčen, že rekonstrukce objektu novým majitelem bude přínosem pro vzhled, bezpečnost a rozvoj služeb na Velké Ohradě a že to obyvatelé sídliště ocení,“ říká starosta Prahy 13 David Vodrážka.

Fotogalerie
7 fotografií