Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

12letá dívka zrekonstruovala dům za pouhý týden! Za úpravy utratila necelé 3 tisíce

7. března 2021 | 06:00

Současná situace, kdy jsme nuceni trávit volný čas víceméně v domácí izolaci, může paradoxně přinést i své ovoce! Příkladem vám může být tato dvanáctiletá dívka z Velké Británie, která během karantény pomohla své matce s renovací jejich rodinného domu. Výsledky před a po vás dostanou stejně jako nás! 

Během karantény máme najednou více času pro ty činnosti, na které v běžném shonu prostor nebývá. Přesto nastanou dny, kdy máme doma dlouhou chvíli, a u dětí to platí dvojnásob. Stejně tak to měla dvanáctiletá Bea z Kentu ve Velké Británii. Proto se její matka Susie Levache rozhodla, že ji zapojí do renovací jejich rodinného domu. A jaké nastalo překvapení! Jakmile se jednou teenagerka chopila práce, nemohla přestat!

"Požádala jsem ji, aby změřila zeď, kterou jsem chtěla obložit. Pak jsem jí ukázala, jak používat brusku a pilu na kov, a než jsem se nadála, obložila mou kancelář úplně sama," pochvaluje si Susie svou šikovnou dceru. Když viděla, jak jim to jde společně hezky od ruky, rozhodla se vylepšit i zbytek domu. Většina obchodů však byla zavřená, a tak si musely vystačit s tím, co měly doma. "S rekonstrukcí kuchyně jsme musely trochu improvizovat. Beu napadlo přemalovat skříně na jinou barvu a myslím, že výsledek je skvělý," říká Susie.

Během karantény se tak naučila dvanáctiletá Bea pracovat hned s několika nástroji a materiály, ale také s omezeným rozpočtem. "Pokud jde o peníze, utratily jsme velmi málo, protože jsme měly vlastní dřevo, lepidlo i barvy. Takže podle odhadu nás rekonstrukce vyšla přibližně na sto až sto padesát dolarů (v přepočtu tedy něco kolem tří tisíc korun, pozn. red.) za doplňující položky," vysvětlila matka. Během deseti dní tak dokázaly proměnit hned několik pokojů a stále nekončí.

Na jejich fantastické proměny se podívejte ve fotogalerii:

 

 

Autor: Aneta Valešová