Radnici Prahy 7 se podařilo vyjednat s investorem změny, které mají vést k lepšímu začlenění nové budovy do okolí.

„Výsledkem velmi tvrdých jednání je stavba respektující okolní zástavbu a dřívější požadavky památkářů. Projekt bude kratší, nižší o tři patra, zmizí rušivý válec a naopak přibude pasáž a vstupy do obchodů přímo z ulice,“ informoval starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Nová podoba vizualizace Paláce Stromovka
Autor: Lordship

Snížení celé zamýšlené budovy se podařilo právě díky odstranění „válce“, ve kterém měla sídlit administrativní část budovy. Veřejná pasáž propojí ulice Veletržní a Strojnická. Tento průchod bude navazovat na ulici Františka Křížka.

Nové parkoviště i ordinace

Stromovka ale nebude pouze obchodním domem. Investor se vedení městské části zavázal, že v budoucnu umožní v paláci vznik zdravotnického zařízení. V prostorách by proto mohli ordinovat praktičtí, ale také specializovaní lékaři.

Projekt také počítá se vznikem 500 parkovacích míst. Městské části se podařilo vyjednat, že celkem 150 těchto míst zůstane Pražanům k dispozici také v noci, lidé zde dostanou příležitost zaparkovat za 20 korun na noc.

„K dokončení projektu vede ještě dlouhá cesta, neboť jsme přistoupili na zásadní změny, zejména pokud jde o jeho vzhled. Jsem nicméně rád, že jsme společně s našimi partnery z radnice Prahy 7 konstruktivně hledali a nakonec i nalezli společnou řeč,“ prohlásil zástupce investora Václav Matoušek.

Podívejte se na novou i starou podobu paláce a také na to, jak místo vypadá teď:

Fotogalerie
11 fotografií