Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Řidič autobusu odmítl uhnout, tak mu dal Přerovan pěstí: Útok řeší policie

Řidič autobusu odmítl uhnout, tak mu dal Přerovan pěstí: Útok řeší policie. (ilustrační foto)
Řidič autobusu odmítl uhnout, tak mu dal Přerovan pěstí: Útok řeší policie. (ilustrační foto)  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: ČTK - 
15. června 2016
12:43

Řidiče autobusu olomoucké městské hromadné dopravy napadl v úterý odpoledne řidič osobního auta. Podle strážníků nejprve autobus omezil v jízdě a poté řidiče udeřil přes otevřené okno pěstí do ramene. Následně z místa odjel. „Řidič autobusu musel vyhledat lékařskou pomoc,“ řekl mluvčí olomoucké městské policie Petr Čunderle. Případ se i nadále vyšetřuje. Autobus byl vybaven kamerou, která zachytila také státní poznávací značku osobního auta.

Incident se odehrál v úterý odpoledne na křižovatce ulic Přemysla Oráče a ulice Přerovské v místě, kde je zúžená vozovka a dopravní značení upravuje přednost protijedoucích vozidel. „Před autobusem v protisměru zastavilo vozidlo Renault Clio, které mu znemožnilo pokračovat v jízdě. Řidič osobního vozidla se dožadoval, aby autobus z místa vycouval. Po chvíli muž vystoupil z osobního vozidla, přistoupil k autobusu a přes otevřené okno udeřil pěstí řidiče do ramena,“ uvedl Čunderle.

Řidič podle mluvčího městské policie dojel na konečnou, kde jej vystřídal za volantem kolega, a vyhledal lékařskou pomoc. „Podle zdravotního stavu se rozhodne, zda se bude jednat o přestupek, nebo o trestný čin,“ doplnil mluvčí olomouckých strážníků.

Podle mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martiny Krčové jsou napadení řidičů ojedinělá, odhadem je to zhruba jednou za rok. „Častěji se to stává u revizorů, ti bývají napadáni poměrně často. Slovní útoky jsou na denním pořádku, občas jde i o fyzické útoky,“ řekla dnes ČTK Krčová.

lubosbeyr ( 15. června 2016 13:25 )

Pěstí přes stažené okno do ranene a lékařská pomoc? Dobrej herec ten autobusák.

miro 49 ( 15. června 2016 13:25 )

Záleží na tom, kdo měl dát přednost.U nás to někteří řidiči náklaďáků řeší tak,že se rozjedou co to dá a to si pak každý rozmyslí spoléhat na to že má přednost.Taky řešení, no ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání