Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nejhledanější zločinci Evropy: Mezi vrahy a mafiány jsou i dva Češi

Autor: ljš - 
8. května 2016
19:15

Jsou na útěku před spravedlností a hledá je celá Evropa. Na seznamu nejhledanějších osob starého kontinentu jsou kromě známých mafiánů také dva Češi.

Martin Husák se mezi 46 nejhledanějších zločinců Evropy dostal kvůli obchodování s drogami. Za to byl odsouzen k pětiletému pobytu za mřížemi. Do vězení ale nenastoupil a od počátku dubna je v pátrání.

Druhým Čechem na seznamu je pak čtyřiadvacetiletý Robert Hauer, který se před čtyřmi lety pokusil zabít svého známého. V centru Prahy mu zasadil několik ran do hrudníku a rukou. Muž přežil a Hauer byl odsouzen k osmi letům. I on se ale trestu vyhýbá, a tak po něm pátrá policie.

Na seznamu jsou ale i mnohem větší ryby, např. jeden z šéfů obávané italské mafie Cosa Nostra Matteo Messina Denaro. Na některé zločince je dokonce vypsána odměna. Osobě, která poskytne informaci vedoucí k dopadení rakouského vraha Tibora Foca, bude vyplacena odměna 80 tisíc korun. Mezi necelou padesátkou zločinců je také jedna žena – třicetiletá Finka Marina Cecilia Kettunen obviněná z podvodů.

Celou databázi si můžete prohlédnout ZDE››

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání