Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Odpočívej v pokoji, Martine! Sparťani se loučí se skalním fanouškem

Policie pátrala po Martinovi týden. V noci na čtvrtek ho bohužel našli mrtvého.
Policie pátrala po Martinovi týden. V noci na čtvrtek ho bohužel našli mrtvého.  (Autor: Facebook.com)
Autor: ljš - 
21. dubna 2016
18:08

Už si spolu nikdy nezakřičí „góóól“. Fanoušci Sparty oplakávají svého kamaráda Martina R., jehož tělo bylo po týdenním pátrání nalezeno v noci na čtvrtek. Devětatřicetiletý táta malé holčičky spáchal sebevraždu.

„Sparta, fandění a vůbec vše okolo fotbalu přináší krásné zážitky a příběhy, bohužel však i věci smutné, bez kterých bychom se klidně obešli a z pohledu kterých jsou třeba nějaké penalty/nepenalty zcela a úplně marginální,“ napsali na fanouškovském webu Martinovi kamarádi.

O sporném pokutovém kopu v zápase s Duklou, na který v příspěvku zřejmě narážejí, už s nimi Martin bohužel debatovat nemůže. Ve středu, kdy jeho milovaný klub bojoval o udržení naděje na mistrovský titul, byl už s největší pravděpodobností po smrti.

Policie po něm totiž pátrala od minulé středy, kdy odešel ze svého bytu, ve kterém nechal dopis na rozloučenou. Nejčernější obavy o jeho život se pak naplnily o týden později, kdy bylo nalezeno jeho tělo.

Martin byl členem sparťanského fanklubu Veteranos Pirates. „Už nikdy to nebude takové jako dříve, už nikdy si společně nezakřičíme to krásné ‚Sparta‘ či ‚goooool!‘. Ale nikdy na tebe nezapomeneme, vždy tu budeš s námi, nejen na tribunách, ale i v našich vzpomínkách a srdcích. Odpočívej v pokoji, Marťas, a pozdravuj tam v tom sparťanském nebi, kam se nakonec přesuneme všichni,“ vzkázali mu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání