Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mami, až tohle budeš číst, budu mrtvá! Spolužačky na útěku nechaly šílený vzkaz

Autor: Kateřina Moravcová - 
12. ledna 2016
13:52

Neskutečný strach o své dcery Lucku (13) a Katku (14) mají jejich rodiče. Dcery jim nechaly dopis na rozloučenou a zmizely.

Po děvčatech pátrají karlovarští policisté od pondělního odpoledne. Holky nepřišly do školy. Kolem 9 hodiny ale byly viděny v místě bydliště jedné z nich. „Já sama jsem to zjistila až kolem půl páté, když jsem přišla domů z práce a našla dopis,“ říká maminka ztracené Lucky Jana Hlavatá.

Její dcera byla bezproblémová a měly spolu hezký vztah, nad jejím útěkem tak nevěřícně kroutí hlavou a důvod si nedokáže vysvětlit. O dceru má ale velký strach. Celou noc nezamhouřila oko. Lucka totiž v dopise napsala větu, ze které mrazí. „Až tohle budeš číst, budu už mrtvá,“ napsala.

Část dopisu, který Lucie nechala své matce. Část dopisu, který Lucie nechala své matce. | Foto Blesk - Kateřina Moravcová

„Ať se mi ozve, doufáme, že je v pořádku,“ pláče maminka. Holky mají vypnutý telefon, jen krátce se podle slov maminky připojily k wifi, více stop po nich ale není. Policie tak žádá o pomoc i veřejnost. „Jakékoli informace sdělte prosím na nejbližším oddělení policie nebo volejte 158,“ žádá policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Luciina maminka natočila pro dceru zoufalý vzkaz:

Video Zoufalý vzkaz matky ztracené Lucie. - Kateřina Moravcová, Blesk
Video se připravuje ...

Popis dívek

Kateřina Kardošová měla na sobě černou bundu s kožíškem a kapucí, šedivé úzké rifle, tmavomodré semišové šněrovací boty, béžovo-zlatou šálu. Nosí dioptrické brýle černomodré barvy a rovnátka na horních i dolních zubech. Dívka by mohla mít u sebe bílý batoh tvaru pytle s černým vzorem typu etno.

Lucie Hlavatá nosí červené dioptrické brýle. Na sobě měla černou bundu do pasu bez kapuce, černé kozačky, modré žíhané rifle a šedou šálu. I tato dívka nosí rovnátka na horních i dolních zubech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání