Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hostivický Klokánek zachvátil požár: Hasiči evakuovali desítky dětí

Hostivický Klokánek zachvátil požár: Hasiči evakuovali desítky dětí (ilustrační foto)
Hostivický Klokánek zachvátil požár: Hasiči evakuovali desítky dětí (ilustrační foto)  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: dce - 
27. dubna 2016
08:07

Požár zachvátil hostivickou budovu Fondu ohrožených dětí ve středu brzy ráno. Na místě bylo několik jednotek hasičů, zdravotníci i policie. Muselo být evakuováno 26 dětí a několik vychovatelů.

Požár měli hasiči podle serveru iDnes.cz nahlášen jen pár minut po páté ranní. Když dorazili na místo, požár pomocí nástěnného hasicího přístroje likvidovali již policisté. „Hasiči dále provedli pomocí přetlakové ventilace odvětraní celého prostoru. Následně byla pomocí průmyslového vysavače odsáta hasební voda ze zasažených prostorů,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Požár podle všeho zasáhl pouze jednu místnost v budově, přesto bylo z Klokánku evakuováno 26 dětí a sedm dospělých zaměstnanců. Všichni se mohli po zajištění bezpečnosti vrátit do nezasažených prostor. Evakuační autobus, který byl na místo vyslán, tak nakonec nebyl využit.

„Nikdo se ani nenadýchal zplodin, naši hasiči se dětem věnovali v rámci posttraumatické péče. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování,“ doplnil Svoboda. „Nikoho jsme neošetřovali,“ potvrdila mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání