Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tělíčko svého miminka ukrývala v krabici na balkoně: Policie ženu z Chrudimska obvinila z vraždy

Tělíčko svého miminka ukrývala v krabici na balkoně: Policie ženu z Chrudimska obvinila z vraždy (ilustračí foto)
Tělíčko svého miminka ukrývala v krabici na balkoně: Policie ženu z Chrudimska obvinila z vraždy (ilustračí foto)  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: dce - 
22. dubna 2016
15:07

Zavrženíhodný čin se odehrál v únoru na Chrudimsku. Matka své zcela zdravé novorozeně nechala bez péče zemřít. Jeho tělíčko pak skrývala na balkoně v krabici s oblečením. Později se ho chtěla zbavit, ale policisté tělíčko objevili. Nyní ji viní z vraždy.

Tělíčko novorozence objevili policisté na okraji obce na Chrudimsku. Pitva potvrdila, že miminko se narodilo donošené, zdravé a životaschopné. "Na základě provedené soudní pitvy těla zemřelého novorozence, dalšího šetření a získaných důkazů byla jako matka zjištěna 29letá žena z Chrudimska," uvedla policejní mluvčí Jana Drtinová.

Žena dítě porodila bez účasti další osoby a těhotenství před svým okolím po celou dobu skrývala. O miminko se matka nepostarala a to zakrátko zemřelo. Tělíčko ukrývala na otevřeném balkoně v papírové krabici mezi oblečením. Později se ho pokusila zbavit – zabalila ho do igelitové tašky a chtěla ho ukrýt v propusti mostku.

Tam ho ale objevili policisté. "Matka dítěte byla obviněna pro zvlášť závažný zločin vraždy dítěte mladšího patnácti let, ke svému jednání se částečně doznala," informovala mluvčí.

Policie ženu ovšem prověřuje i kvůli dítěti, které se jí mělo narodit v minulosti. Žena má ještě tři další děti. Nyní jí hrozí v případě odsouzení 15 až 20 let ve vězení.

andorea ( 22. dubna 2016 17:55 )

Přitom nějaká rodina čekající na adopci mohla být šťastná...

1pravda1 ( 22. dubna 2016 16:42 )

Copak otec dítěte? Ten nic nevěděl?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání