Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

U Strakonic se zřítilo malé letadlo: Pilot je mrtvý!

Malé sportovní letadlo Cessna 150 se zřítilo kolem 15. hodiny u obce Chrášťovice na Strakonicku. V letadle seděl pouze pilot, který pád letadla nepřežil.
Malé sportovní letadlo Cessna 150 se zřítilo kolem 15. hodiny u obce Chrášťovice na Strakonicku. V letadle seděl pouze pilot, který pád letadla nepřežil.  (Autor: Foto Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: ČTK, hra - 
20. dubna 2016
16:18

Při letecké havárii u Strakonic se odpoledne zřítilo letadlo typu Cesna 150. Podle policie byl na palubě pouze pilot, který nehodu nepřežil.

Malé letadlo se zřítilo poblíž obce Chrášťovice, řekl policejní mluvčí Jiří Matzner. Přesné příčiny havárie zatím nejsou známy. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů stroj skončil po zřícení zcela zdemolovaný. Mluvčí záchranné služby Petra Kasková řekla, že pilot byl zaklíněný v letadle a zemřel před příjezdem záchranářů.

Podle informací Blesku vzlétlo letadlo z letiště Bubovice na Berounsku. Majitelem letadla by měla být pražská společnost OKAir. Proč došlo k havárii zatím není jasné. Podle svědků mohlo mít problémy s motorem, který zněl nepravidelně. Při pádu se zabořilo špičku do země a zlomilo v půli.

Naposledy se stala tragická letecká havárie v Jihočeském kraji před dvěma roky. Tehdy poblíž Trhových Svinů na Českobudějovicku spadlo malé sportovní letadlo. Na jeho palubě zahynuli dva muži ve věku 57 a 63 let. Následné vyšetřování ukázalo, že stroj, který mířil z České republiky k Jaderskému moři, byl přetížený.


 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání