Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Grázl z Plzně utýral babičku: Nechal ji hladovět ve výkalech, vážila 30 kilo

Soud s grázlem, který utýral babičku: Nechal ji hladovět ve výkalech, vážila 30 kilo.
Soud s grázlem, který utýral babičku: Nechal ji hladovět ve výkalech, vážila 30 kilo.  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
9. března 2016
13:15

Před soudem v úterý stanul teprve třiadvacetiletý mladík, který obzvláště bestiálním způsobem utýral svou babičku. Nemohoucí stařenku nechal hladovějící ležet ve vlastních výkalech v bytě bez elektřiny. Ačkoliv ženu zachránili živou, po dvou dnech v nemocnici zemřela.

Martin M. žil se svou nemohoucí babičkou v bytě v Plzni. Podle obžaloby nedával mladý muž ženě dostatek jídla a pití minimálně po celý rok. „Žena byla upoutaná na lůžko a nebyla schopná se sama o sebe postarat. Nezajistil jí ani hygienu, žena byla nucena k vylučování přímo na lůžku,“ prohlásil podle serveru iDnes.cz u soudu státní zástupce Pavel Hajný.

Až později začalo být sousedům divné, že stařenku už dlouho neviděli. Nedorazila ani na prohlídku k lékaři. A kvůli nezaplacenému nájmu a elektřině se o byt a jeho obyvatele začala zajímat sociálka. Uvnitř bytu je ale čekal jeden z nejděsivějších výjevů jejich kariéry.

Extrémně vyhublá seniorka ležela na zemi vedle postele ve vlastních výkalech. Podle pracovníků sociálky vydávala zvuky, které už řeč ani nepřipomínaly. Záchranáři, kteří na místo zanedlouho dorazili, zuboženou ženu nemohli ani posadit na speciální vozík, aby ji dostali do sanitky. Nakonec ji museli snést ve speciálním vaku.

„Pořád mám před očima její na kost vyhublé pokrčené nohy. Bylo to něco strašného. Záchranář, když to viděl, mi řekl, že si myslel, že válka skončila před sedmdesáti roky,“ uvedla sociální pracovnice Hana Valachovičová.

Žena po převozu do nemocnice vážila pouze mezi 25 a 30 kilogramy. Po dvou dnech kvůli dlouhodobému hladovění zemřela. Martin M. měl tolik drzosti, že tvrdil, že babička byla v pořádku v době, kdy už musela být na kost vyhublá. Při výpovědích svědků si dokonce utíral slzy.

Martin M., který v současnosti pracuje jako pomocný dělník, od babičky dostával peníze na nájem, ale utrácel je za drogy. „Asi od začátku roku 2015 jedla hodně málo. Někdy jsem doma nebyl třeba několik dnů, nechával jsem jí tam sušenky nebo chleba. Když jsem přišel a jídlo nebylo snědené, buď jsem ho snědl sám, nebo jsem ho dal psovi. Kolik toho babička snědla, když jsem byl i několik dnů pryč, jsem neřešil. Poslední týden nebyla schopná sama jíst, přesto jsem ji nekrmil, ani nezavolal lékaře,“ prohlásil tyran loni u výpovědi na policii.

Nyní Martinu M. hrozí až dvanáct let ve vězení.

Buchch ( 10. března 2016 23:39 )

Matka alkoholička, co umřela rok před babičkou, otec nevím. Každopádně se o vnuka babička celý život starala, páč matka byla věčně po barech a místo toho aby jí to ve stáří vrátil, tak udělá tohle.... Měl by dostat plnou palbu.

ludmilak ( 9. března 2016 20:24 )

Doufám, že nemáš babičku, ubožáku !

paralenka ( 9. března 2016 20:03 )

Ano, jsi,ubožáku, zdejší král de*bi*lů! Mám pro tebe špatnou zprávu - i ty jednou budeš stařec, možná závislý na pomoci druhých - a já ti přeji, abys tu ztrátu lidské důstojnosti, tu závislost na pomoci a péči druhých poznal na vlastní kůži!!! A stejně jako té paní, aby se ti nedostalo pomoci včas! Jenže to už budeš dementní stařec, který tu hrůzu nebude vnímat. Nikdo tu není navždy a jednou třeba pochopíš!!! Hnus, patříš mezi stejné zmetky jako je ten vnuk!

prycsvladou ( 9. března 2016 18:03 )

ZAVRIT TOHO ZMR-DA NA 10 ROKU.FETAK ZASRA-NEJ

xandrax1 ( 9. března 2016 16:36 )

To víš že jo pepene !!!!!!! Teď se nacházím chvíli v kraji, kde socky rozváží šofér po okolí, mají z toho ***, cestou vyřizují své nákupy atd., vrátí se s vyplněným lejstrem o "návštěvě" a je vystaráno, často letí po poledni, aby zdrhli domů za odfláklou návštěvu. Je to všude.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání