Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Guru Jára třídil ženy podle vzhledu: A byly blondýny, B patřilo baculkám

Autor: shp - 
12. září 2015
11:03

Čech Jaroslav Dobeš přezdívaný guru Jára sedí ve filipínské vazbě už tři měsíce. Stále doufá, že v zemi dostane náboženský azyl, aby nemusel být vydán do Česka, kde mu za nechvalně proslulé »odháčkování« osmi studentek hrozí 12 let vězení. Podle policejního vyšetřování šlo o znásilnění. Religionista nyní poukázal na drsný fakt, jak guru Jára třídil ženy jako předměty jen na základě jejich vzhledu.

Že guru Járovi šlo o duchovno? O tom nelze při použití zdravého rozumu jen stěží nepochybovat. „Frekventantky školy Poetrie a dalších Dobešových kurzů byly vybírány a tříděny podle fyzického vzhledu na áčka, béčka a céčka,“ uvedl religionista Zdeněk Vojtíšek podle webu iDNES.cz.

Do kategorie A měly spadat především mladé, štíhlé, modrooké blondýny. Do kategorie B mladé plnoštíhlé ženy a ženy s tmavýma očima a do kategorie C ženy starší a silnější. Tato selekce byla odůvodňovaná myšlenkou, že mladší a přitažlivější lidé mají jemnější duchovní energii a jsou vhodnější pro její kultivaci,“ uvedl Vojtíšek.

»Odháčkování«, které bylo podle policie znásilnění, podle něj nelze vědecky zhodnotit. „Je jasné, že společenství kolem pana Dobeše má náboženský charakter. Pojem energie, který je v tomto společenství používán, není zamýšlený jako pojem z oboru fyziky, ale jako náboženský pojem. Takzvané odháčkování jsem od počátku chápal jako náboženskou metodu. Zkoumat ji vědecky není možné,“ uzavřel.

realistaii ( 20. září 2015 17:16 )

jára je chytrej stejně byla založena katolická sekta , užil si s velmi hloupými kravkami které mu prasila ještě jeho asistentka , odháčkování dobrá zábava prasáka a jeho šlapek , fotky a jména těch jeho žen bych dal na internet aby každý kdo na ně promluví věděl co jsou zač

magdulis ( 13. září 2015 14:28 )

Ten Vojtíšek je takový idiot - celé si to vymyslel, vycucal z prstu a lidi mu to ještě žerou. No já se nestačím divit. Guru Jára si nikdy nevybíral, komu bude pomáhat. Jeho životním posláním je pomáhat všem. Žádnou selekci nikdy neprováděl. A těch osm holek? Jsou to jen chudinky, které se nechaly zmanipulovat - ne Guru Járou, ale policií! Celých 7 let si šťastně žili po rituálu, našly si partnery, práci a měly děti. Pak je začala obvolávat policie, tlačit na ně, aby svědčily proti Járovi. Z těch stovek věřících se chytlo těchto osm. Některé z nich možná ani neví, že jsou na tomto seznamu..

trhnisinadledvinkou ( 12. září 2015 12:39 )

tak já bych jasná áčko... škoda, že jsem ho nepoznala

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání