Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Asi si potřeboval přivydělat k důchodu: Ve dvaasedmdesáti dealerem drog

Policisté zadrželi seniora dealera.
Policisté zadrželi seniora dealera.  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
21. srpna 2015
06:40

Takhle starého dealera drog policisté asi dlouho nezatýkali. Podezřelému muži je dvaasedmdesát. Hypno-sedativní prášky prodával přímo na Václavském náměstí.

Na začátku celého případu získali kriminalisté pátého oddělení prvního policejního obvodu poznatky o možném prodeji léku Rivotril, který je určený k substituční léčbě a je vydáván pouze na předpis,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Jaké bylo překvapení policistů, když zjistili, že dealerem v tomto případě je dvaasedmdesátiletý senior. Muž prodával drogy přímo v centru Prahy na Václavském náměstí. Jenže problém byl s tím, jak seniorovi jeho činnost dokázat. Jeho zákazníci totiž tabletu konzumovali hned na místě.

Policisté ho tak museli chytit přímo při činu, což se jim podařilo. „Další prošetřování pak ukázalo, že se senior této aktivitě věnuje nejméně od roku 2011, kdy do této doby uskutečnil minimálně tři stovky prodejů zmiňovaného léku,“ dodal Hulan.

Senior navíc není žádný amatér nebo svatoušek – byl trestán už čtyřiadvacetkrát, jednou si dokonce poseděl devět let ve vězení. Za jeho momentální trestnou činnost mu teď hrozí až pět let odnětí svobody.

joudajoudovy ( 21. srpna 2015 08:32 )

tobe se nechce pracovat na kozi farme? skodaaaaaaaaaaa......

joudajoudovy ( 21. srpna 2015 08:07 )

a co ma chudak delat jineho? odpracovane roky do duchodu zrejme nema a naklady na zivobyti jsou vysoke. bleskaci? prepadani duchodkyn, strhavani retizku a nausnic ci kradeze kablek, je lepsi? a proc v jeho cinu nespatrit dobry zamer? az nasetri, poridi si kozi farmu, vrati se na vaclavak a bude prodavat syry a mleko. nakonec, kapne i dotace od statu a muze zemestnavat napravene smazky. ja bych hosanovi dal sanci

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání