Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Záhadné zmizení úspěšné manažerky: Co dělala dvě hodiny před odjezdem z Prahy?

Autor: ljš - 
29. července 2015
05:20

Už dva týdny trne rodina manažerky Jany Svobodové hrůzou, a nových informací nepřibývá. Pohyb jejího vozidla se v osudný den sice podařilo zachytit hned na pěti místech, pak ale stopa mizí. Dvě hodiny z tohoto časového úseku jsou navíc obestřené tajemstvím.

Podle informací, které Blesk.cz získal krátce po Janině zmizení od její rodiny, měla manažerka ve středu 15. července sjednanou masáž ve wellness centru u stanice metra Nádraží Holešovice. S masérkou se rozloučila o půl šesté a o půl hodiny později pak byla podle policie viděna svými spolupracovníky, když odcházela ze sídla své firmy v nedaleké Argentinské ulici.

O několik minut později pak její stříbrné auto značky Ford Kuga zachytily kamery v Liberecké ulici na Střížkově. Na následující dvě hodiny pak ale zmizela beze stopy. Její vůz se pak znovu objevil v kamerových záznamech až kolem 20 hodiny večerní, a to na opačné straně Prahy ve Spořilovské ulici. Vozidlo dále zamířilo po dálnici D1 směrem na Vysočinu. V okolí Jihlavy bylo spatřeno po 21. hodině. Zda v něm ale v té době Jana Svobodová seděla, jasné není.

Tudy se pohybovala pohřešovaná manažerka před odjezdem z Prahy. Tudy se pohybovala pohřešovaná manažerka před odjezdem z Prahy. | Blesk

Poslední časový údaj, který je v souvislosti se zmizením top manažerky znám, je záznam z komunikační aplikace Viber. Podle té byl telefon naposledy aktivní tentýž den ve 21:18. Po celý večer však hovory od svého manžela nepřijímala, ani neodpovídala na textové zprávy.

To se přitom vůbec neslučuje s jejím obvyklým chováním. „Jana je velmi spolehlivá, vždyť pracuje jako top manažerka, ředitelka společnosti. Vždycky o sobě dávala vědět, když se zpozdila. Je to záhada,“ řekl Blesk.cz její bratr Petr. 

V úterý policie zveřejnila informaci, že případ vyšetřuje jako trestný čin zbavení osobní svobody. Vyšetřuje jej takzvaná mordparta, která se zabývá násilnou kriminalitou. Zbavení osobní svobody se podle trestního zákoníku dopustí ten, kdo jiného bez oprávnění uvězní nebo jiným způsobem zbaví svobody. Základní trestní sazba činí dva až osm let vězení.

forrtyn ( 30. července 2015 21:30 )

Ale to ty nemůžeš vědět, upocenýho troubu jako jseš ty žádná nechce.

zauber ( 29. července 2015 11:49 )

Ty nemůžeš mít na mysli nikoho a nic, protože jsi jen těžký idiot, který se okatě projevuje jako fašoun a nácek.

zauber ( 29. července 2015 11:37 )

Tak se odhlaš a stav debilů výrazně poklesne!

zauber ( 29. července 2015 11:32 )

V tomto státě funguje perfektně pouze zlo a lumpárna. Vše ostatní je důsledně vytěsňováno do tak malého prostoru ve kterém vámi zmíněný bumerang nemá šanci žádného skutečného obrlumpa zasáhnout.

vydedena ( 29. července 2015 11:23 )

Zdravím "Nojasne". Poěmrně i sympatická podnikatelka ,která asi s něcím nesouhalsila, ale už neměla "nárok" couvnout. "Podcenila" mafii, jelikož ta se umí spřahnout pevně/ Víme,že lupiči spolu nepřátelí, ale dokáží se spřahnout a domluvit v lecčem/ Víte ,že korupce jsou ipřidělování tzv. trafik ? Například takové ředitelování v domě seniorů, když nějaký papaláš neuspěje ve volbách ????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání