Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

10 let od Krejčířova zmizení: Jak uprchl policii?

Autor: Eva Pospíšilová - 
18. června 2015
20:18

Velká ryba uplavala… Je to deset let, co policií otřásl ostudný skandál. Právě 18. června 2005 jí během domovní prohlídky megavily v Černošicích u Prahy pláchl Radovan Krejčíř (46). Muž, kterého se báli politici a jehož miliardy páchly po zločinu.

Byla to sobota, která několika lidem změnila život. Ve dvě hodiny ráno vtrhla policejní jednotka do Krejčířovy vily.

Důvod? Podezření, že Krejčíř vytuneloval podnik Čepro a doma schovává důležité dokumenty.

Komando muselo beranidlem rozbít vchodové dveře. Krejčíř se prý pokusil doběhnout si do pracovny pro pistoli, ale detektivové byli rychlejší a nasadili mu pouta.

Později mu je sundali... Pak se veřejnost dozvěděla jen stručnou zprávu: „Policistům dopoledne utekl zatčený podnikatel Radovan Krejčíř, který je v několika případech podezřelý z podvodů či půlmiliardového celního úniku. Uprchl během domovní prohlídky. Policie po něm pátrá.“

Jméno Radovana Krejčíře a spekulace o jeho útěku začaly plnit titulní stránky novin. Každý chtěl vědět, co se v luxusním sídle se žralokem v akváriu a zlatými kohoutky v koupelně stalo.

Jak miliardář dokázal zmizet, když v domě s ním byla v tu chvíli více než desítka policistů? Verze Krejčířova útěku se různí.

Měl prchnout tajným tunelem, o jehož existenci se v souvislosti s vilou spekuluje. Podle jiných zmizel okénkem z toalety.

Sám Krejčíř ale tvrdí, že ho policie nechala jít výměnou za to, že jí z druhého svého domu v Černošicích přinese třaskavé dokumenty na české politiky, kteří si prý u něj půjčovali.

Na svobodu mu údajně pomohlo i několikamilionové všimné pro policisty. Nic z toho se ale neprokázalo. Blesk přináší nejpravděpodobnější variantu útěku muže, který se dnes v Jihoafrické republice zpovídá z několika vražd.

Radovan Krejčíř tvrdí, že vilu opustil poté, co byl vyslán státním zástupcem Jaroslavem Dolejším pro třaskavé dokumenty. Jak to mohlo probíhat?

Prchl? Ne, pustili mě! Prchl? Ne, pustili mě! | archiv Blesku

1) Krejčíř byl jedním z policistů požádán, aby mu ukázal, kde je toaleta. Domníval se, že jde o připravený signál, aby odešel pro zmiňované dokumenty. Odvedl policistu k záchodu v chodbě mezi vilou a zahradním domem. Poté za sebou zamkl dveře spojující domy.

Krejčíř byl jedním z policistů požádán, aby mu ukázal, kde je toaleta. Domníval se, že jde o připravený signál, aby odešel pro zmiňované dokumenty. Odvedl policistu k záchodu v chodbě mezi vilou a zahradním domem. Poté za sebou zamkl dveře spojující domy. Krejčíř byl jedním z policistů požádán, aby mu ukázal, kde je toaleta. Domníval se, že jde o připravený signál, aby odešel pro zmiňované dokumenty. Odvedl policistu k záchodu v chodbě mezi vilou a zahradním domem. Poté za sebou zamkl dveře spojující domy. | archiv Blesku

2) Vrátil se do vily a proběhl kolem zlatého výtahu.

Vrátil se do vily a proběhl kolem zlatého výtahu. Vrátil se do vily a proběhl kolem zlatého výtahu. | archiv Blesku

 3) 10 let od kmotrova záhadného zmizení: Jak Krejčíř uprchl policii?! Tvrdí, že ho pustili!

10 let od kmotrova záhadného zmizení: Jak Krejčíř uprchl policii?! Tvrdí, že ho pustili! 10 let od kmotrova záhadného zmizení: Jak Krejčíř uprchl policii?! Tvrdí, že ho pustili! | archiv Blesku

 4) V obývacím pokoji se stihl ještě převléknout a přezout.

V obývacím pokoji se stihl ještě převléknout a přezout. V obývacím pokoji se stihl ještě převléknout a přezout. | archiv Blesku

5) Policisté poté, co vylomili vstupní dveře, vstoupili do vily vchodovým tunelem.

Policisté poté, co vylomili vstupní dveře, vstoupili do vily vchodovým tunelem. Policisté poté, co vylomili vstupní dveře, vstoupili do vily vchodovým tunelem. | archiv Blesku

6) Přes terasu se prý vydal k horní brance zahrady. Proč nešel předem, když ho pustili, nikdy neřekl.

Přes terasu se prý vydal k horní brance zahrady. Proč nešel předem, když ho pustili, nikdy neřekl. Přes terasu se prý vydal k horní brance zahrady. Proč nešel předem, když ho pustili, nikdy neřekl. | archiv Blesku

7) K zadní brance došel přes výběh pro své čtyřnohé mazlíčky, s nimiž se ještě nadlouho naposledy stačil pomazlit.

K zadní brance došel přes výběh pro své čtyřnohé mazlíčky, s nimiž se ještě nadlouho naposledy stačil pomazlit. K zadní brance došel přes výběh pro své čtyřnohé mazlíčky, s nimiž se ještě nadlouho naposledy stačil pomazlit. | archiv Blesku

horak47 ( 11. září 2015 08:48 )

 Policie ho nechala odejít,na čí příkaz,kdo se ho tak bál že byl propuštěn z vily plné policajtů ?

rudyptak48 ( 18. června 2015 23:37 )

Až teď Krejčíř zjistil, že udělal zásadní chybu, že utekl. Kolik vrahů a zlodějů již bylo za posledních 10 let obviněno a žádný z nich neseděl? Naše policie jaksi neopatřila při šetření patřičné důkazy a naše justice je proto nemůže odsoudit a tak je to pořád dokola, viz poslední případ Nečase a Nagyové. Proto se teď Krejčíř snaží dostat zpět domů, ke svým kamarádům. Ti mu zajisté zabezpečí beztrestnost a promlčení všech zločinů.

moiaza ( 18. června 2015 22:57 )

 Tento článek mě akorát rozesmal. Jak utekl Pítr? Policejní a soudcovská mafie funguje jako Švycarské hodinky. Proč asi zastřelili Mrázka? Proč je dnes Pítr na svobodě? Proč není zájem dostat do ČR Koženého? Proč nechali utéct Krejčíře? Jenom člen ODS se může domnívat, že se jednalo opravdu o útěk policajtům. Největší lumpi a zloději jsou hájení. Oni totíž hodně vědí a to není žádoucí. Pokud bude v republive byť jen jeden člen ODS, nikdy nevyjde pravda najevo!

vladimir1950 ( 18. června 2015 22:41 )

Po deseti letech se to znovu omílá, a přitom už se tohle všechno ví dávno.. Plesku, proč? Že by "okurková sezona"?

1917 ( 18. června 2015 22:10 )

V tomto mafiánském Absurdistánu je možné všechno. Snad ještě více než v Rusku. Každý na každého něco ví a ryba smrdí od hlavy a to počínaje Klausem a jeho výnosy z kuponovky.U nás nelze nic a v Holansku a Švýcarsku mu zablokovali konta. Kdo byl z mafiánů a politiků od plyšáku odsouzen a rozkradeny byly miliardy? Proč ODS a TOP 09 brání přijetí zákona o prokazování majetku a původu peněz? Slušnému to musí bát jasné.

Zobrazit celou diskusi