Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

10 let od útěku Radovana Krejčíře v 10 nejdůležitějších momentech: Vraždy, únosy, atentáty a fotbálek v base

  • Autor: dce,ČTK - 
    18. 6. 2015
    05:54

    Je to deset let, co Radovan Krejčíř utekl ze své vily v Černošicích během policejní prohlídky. Muž odsouzený za několik hospodářských trestných činů na deset a půl roku do vězení pobývá od té doby v zahraničí. Od jara 2007 se Krejčíř brání vydání do Česka v Jihoafrické republice.

  • 1.Krejčíř poprvé u soudu

    Byla půlka roku 2002, když policie zatkla Krejčíře v souvislosti s vyšetřováním půlmiliardového celního dluhu jihlavského obchodníka s pohonnými hmotami M5. O rok později byl Krejčíř obviněn z podílu na vytunelování společnosti Technology Leasing.

    Krejčíř stanul před soudem už v roce 2004. Krejčíř stanul před soudem už v roce 2004. | ČTK

  • 2.Krejčíř prchá z Česka

    Je 18. června 2005. Doma u Radovana Krejčíře uprostřed noci zasahuje policie. Dávají mu pouta, ta mu pak sundavají a Krejčíř bez problému odchází a mizí za hranicemi. Přestože bylo v domě přibližně deset policistů, unikl nezpozorován. Policie jej předtím obvinila z toho, že se pokusil pomocí fiktivních pohledávek vyvést peníze ze státní společnosti Čepro, a z přípravy vraždy celníka. Trvalo pět dní, než policie vydala mezinárodní zatykač.

    Mezinárodní zatykač byl na Krejčíře vydán pět dní po jeho útěku. Mezinárodní zatykač byl na Krejčíře vydán pět dní po jeho útěku. | ČTK

  • 3.Radovan se raduje na Seychelách

    Začátkem září 2005 seychelská pobočka Interpolu potvrdila, že se Krejčíř spolu se svou manželkou a synem nachází na území Seychelské republiky, jejíž občanství mají. Krejčíř zde strávil přibližně dva roky.

    Krejčíř se z Česka rychle přesunul na Seychely. Krejčíř se z Česka rychle přesunul na Seychely. | Profimedia

     

  • 4.Zatýkání v Jihoafrické republice

    21. dubna 2007 Krejčíře zatkla na letišti v Johannesburgu jihoafrická policie. Podnikatel do země přicestoval ze Seychel pod falešnou identitou na jméno Egbert Jules Savy z Madagaskaru. Předpokládalo se, že k vydání do Česka dojde brzy, JAR ale celou žádost zamítla.

     

    Na Radovana Krejčíře je zatím česká i jihoafrická justice krátká: V JAR byl dvakrát dohnán před soud, ale v obou případech se dočkal propuštění na kauci. Česko zatím o vydání uprchlého podnikatele žádá marně. Na Radovana Krejčíře je zatím česká i jihoafrická justice krátká: V JAR byl dvakrát dohnán před soud, ale v obou případech se dočkal propuštění na kauci. Česko zatím o vydání uprchlého podnikatele žádá marně. | Archiv Blesku
  • 5.Soud v nepřítomnosti - rozsudek? 19 let!

    V březnu 2011 se odehrála v Krejčířově vile v Johannesburgu velká policejní akce. Sám Radovan na místě nebyl. V poutech po razii skončil Krejčířův syn Denis (18) a někteří z jeho zaměstnanců. Celá akce následovala po vraždě majitele bezpečnostní agentury Cyrila Beeky. Na místě byl nalezen i seznam lidí určených k likvidaci!

    Syn Radovana Krejčíře skončil v poutech. Jeho otec uprchl. Syn Radovana Krejčíře skončil v poutech. Jeho otec uprchl. | profimedia.cz


  • 6.Pokus o vraždu na Krejčíře

    Je červenec 2013 a Krejčíř jen o vlásek uniká smrti. Z mechanismu ukrytého v prázdném voze na parkovišti na něj bylo vypáleno několik kulek. Střelec se ale netrefil, a tak vůz pomocí dálkového mechanismu odpálil.

    Krejčíř přežil pokus o atentát, protože vůz, kde byla ukryta zbraň, explodoval. Krejčíř přežil pokus o atentát, protože vůz, kde byla ukryta zbraň, explodoval. | Blesk/Twitter

  • 7.Výbuch bomby v Krejčířově obchodě

    V listopadu téhož roku vybuchla v Krejčířově obchodě bomba. Zemřeli dva z jeho pracovníků. Byli dalšími z 12 mrtvých kolem Krejčíře, který se v Africe rychle spřáhl s podsvětím.

    Z místa před směnárnou stoupal po výbuchu dým. Z místa před směnárnou stoupal po výbuchu dým. | Twitter

  • 8.Zatčení v JAR podruhé, tentokrát za pokus o vraždu a únos

    Koncem listopadu 2013 je Krejčíř zatčen za pokus o vraždu a únos.

    Radovana Krejčíře podle jeho právníků ve vazbě mučili. Radovana Krejčíře podle jeho právníků ve vazbě mučili. | Archiv Blesku

  • 9.Krejčíř se součástí čtyř soudů za vraždu

    V květnu 2014 v Johannesburgu začal soud s Krejčířem a s dalšími pěti osobami byl obžalován z únosu, mučení a pokusu o vraždu bratra drogového kurýra, který údajně pro Krejčíře převážel pervitin a i s drogou zmizel. Od té doby byl Krejčíř součástí dalších tří soudů řešících vraždy!

    Kolem Radovana Krejčíře se kupí mrtvoly. Kolem Radovana Krejčíře se kupí mrtvoly. | Blesk/Archiv

  • 10.Krejčíř ve vězení hraje fotbálek s Pistoriem

    Radovan Krejčíř sedí ve vězení s Oscarem Pistoriem, atletem, který zabil svou manželku. Sportují spolu a očividně jsou velkými přáteli – ve vězení byli dokonce zachyceni, jak spolu hrají fotbal!

    Krejčíř a Pistorius spolu hrají v base fotbal. Krejčíř a Pistorius spolu hrají v base fotbal. | reprofoto Daily Sun

klient ( 18. června 2015 11:06 )

holt někteří mají co "chtěli" a ostatní jenom zírají jak to tu funguje

salto ( 18. června 2015 10:21 )

Bylo by zajímavé zjistit co asi dělají, čím a jak se živí všichni ti policajti, kteří byli u Krajčířova vychytralého útěku (jak je zmíněno nížw - vily plné policajtů) - třebas by nám to něco napovědělo

sores ( 18. června 2015 09:47 )

Nikdo s ním nehne! V Česku už vůbec, to si poliše tučně podplatil-to je u nás normální a jak je vidět, ani v Africe s ním nikdo nehne a nic mu nedokážou. Náš rod.domek byl vykraden když jsme s mužem byli v práci. Den předtím bylo v televizních novinách že byli odhaleni policajti s bandou zlodějů a dělili se o lup napůl. Když jsem to řekla šéfovi policajtů, tak mi řekl, a vy se divíte při našich platech? Tak to mluví vážení češi za vše.Byla jsem v takovém šoku po té odpovědi že jsem jen zírala.

horak47 ( 18. června 2015 08:03 )

Nápis je špatný,měl být,uplynulo 10 let od propuštění Krejčíře z vily plné policistů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání