Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sousedům vyhrožoval, že „vyletí do povětří a půjdou do pekla“: Teď se vyhýbá soudu

Recidivista vyhrožoval sousedům, že „všichni vyletí do povětří a půjdou do pekla, že se o to postará“ (ilustrační foto)
Recidivista vyhrožoval sousedům, že „všichni vyletí do povětří a půjdou do pekla, že se o to postará“ (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
11. června 2015
11:33

Peklo si se svým sousedem přitom už užili. Václav E. (49) ostatní obyvatele domu neustále urážel a vyhrožoval jim. Jeho trestní minulost je velmi pestrá – začala u vaření drog. Nyní se recidivista soudu vyhýbá – prý je nemocný, přitom ale obchází hospody v centru Klatov.

Václav E. byl před pěti lety souzen za výrobu pervitinu. Díky změně trestního zákoníku ale dostal jen podmínku. Jenže situace se teď vyostřila – bývalý učitel ve zvláštní škole začal drsně nadávat svým sousedům. Jedné ženě podle serveru Deník.cz sliboval, „že se postará, aby zhebla“ a hrozil jí, že jí dá ránu tyčí.

Ostatní obyvatelům domu vyhrožoval, že „všichni vyletí do povětří a půjdou do pekla, že se o to postará. Obžalovaný měl tento týden stanout u soudu, tomu se ale vyhnul. Doručil potvrzení od lékaře, že má zdravotní problémy.

Jenže očití svědci ho viděli v týdnu v hospodě v centru Klatov, později na pivních slavnostech a další dny, jak se prochází po městě.

Václav E. se podruhé ale soudu nevyhne. „Poprvé jsme mu vyhověli a líčení odročili. Podruhé už ho ale odročit nemusíme. Vzhledem k tomu, že lze jednat v jeho nepřítomnosti, se líčení konat může,“ vysvětlil soudce Jan Kasal. Za drsné vyhrůžky hrozí Václavovi E. dva roky ve vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání