Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ženu přivázali v mrazu ke stromu a vybílili jí byt! Únoscům hrozí 20 let!

Autor: simao, rvs, ČTK - 
7. října 2014
11:38

Přivázali paní Klaudii ke stromu, pusu jí zalepili páskou. Málem zemřela, podchlazenou ji až druhý den loni v prosinci našla žena, která venčila psa. Hned pětice mužů se podle obžaloby podílela na únosu seniorky (60), která doma měla peníze a zlato. Nyní skončili únosci u soudu.

Případ pěti mužů, kteří podle obžaloby unesli seniorku a vykradli jí byt, dnes začal rozplétat Krajský soud v Praze. Jsou obviněni z toho, že na Kladensku přivázali v lese ke stromu seniorku kvůli zhruba milionu korun a zlatu, co měla doma.

Okradená přežila jen díky náhodě. O den později jí totiž silně podchlazenou našla pejskařka. Poškozená měla po převezení nemocnice tělesnou teplotu 34°C.

Případ se stal loni 5. prosince, kdy pachatelé podle policie telefonicky kontaktovali šedesátiletou paní Klaudii z Kladna a zajímali se o pronájem nemovitosti. Pak si s ní domluvili schůzku. Když seniorka přišla, tak ji naložili do auta a odvezli do lesa.

Jeden z obviněných František K. u soudu vypověděl: "Byl jsem pod vlivem pervitinu, připadal jsem si jako superman. Neměli jsme v úmyslu jí ublížit. U ní v bytě jsem si vzal jen tašku ponožek, zavařovací sklenici s houbami a bundu. Paní jsme pak přijeli odvázat, hledal jsem jí v lese, ale nenašel jsem jí. Ani provazy. Běhal jsem po lese jako šašek, pak jsem dostal strach, že ji někdo našel a odváza. A že nás už hledá policie. Tak jsem šel zpátky do auta."

Ženu podle spisu přivázali poblíž Turyňského rybníka ke stromu a sebrali jí klíče od bytu. Ještě tentýž den z něj podle obžaloby odcizili peníze, šperky, elektroniku a další věci. Okradená skončila o den později v nemocnici.

Mužům hrozí za pokus o vraždu až 20 let vězení. Podezřelé zadržely policejní zásahové jednotky na konci letošního února. Čtyři muži skončili ve vazbě, jeden je na svobodě - Pavel W., který poradil pachatelům, kde žena ukrývá peníze.

Video Takhle policie dopadla pachatele - Policie ČR
Video se připravuje ...

salto ( 7. října 2014 15:09 )

U mě by se vyžvejkla sekera - bylo by to jako seknout do kovadliny

tochadda ( 7. října 2014 14:22 )

Hm až dvacet let, OK, ale jednou měsíčně, nejlíp taky v prosinci, uvázat ke stromu na mráz....aspoň na 24 hodin.

tochadda ( 7. října 2014 14:20 )

Nechlastala, nefetovala, spořila si na stáří, vol*e

bum-bac-bum..... ( 7. října 2014 13:34 )

A neklonuj mě zase

bum-bac-bum..... ( 7. října 2014 13:34 )

Taky mám zlato

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání